اموزش اشپزی و طرز تهیه مرغ یخنی خراسانی مجلسی :
دستور پخت و طرز تهیه مرغ یخنی :
اگر دوست دارین یه طعم متفاوت و فوق العاده خوشمزه از مرغ رو امتحان کنید حتما مرغ یَخنی رو درست کنید
این روش پخت که هم برای گوشت و هم مرغ استفاده میشه منتسب به شمال خراسان میباشد
یَخنی در لغت بمعنای پخته شده میباشد.
این مقدار برای پخت دو تا رانمرغ هست .میتونید خودتون مقدار رو زیاد کنید
دو عدد ران مرغ که حتما باید پوست داشته را از شب قبل خوب بهش نمک بزنید با دست نمک رو به تمام سطح مرغ خوب برسونید
اینکار باعث میشه بوی مرغ گرفته بشه. مهم ترین نکته در پخت مرغ نداشتن بوی زهم هست
٫و اینکه گوشت سفید با نمک طعم خوبی میگیره
برای پخت این غذای فوق العاده سه تا پیاز بزرگ رو خلالی کنید بهمراه روغن بگذارید کمی نرم بشه مرغ ها رو روی پیاز ها بگذارید
نکات:
نکته مهم نباید آب زیاد اضافه کنید و پیاز باید کاراملی بشه مشخصه این غذا داشتن پیاز کاراملی هست
پس یک قاشق غذاخوری سر خالی شکر به پیاز ها اضافه کنید به همراه زردچوبه تنها ادویه این غذا و تا به روغن افتادن آب اضافه کنید،
میتونید آب را باندازه نصف پیمانه و در تعداد دفعات اضافه کنید تا روند پخت مرغ کامل صورت بگیره
و یک نکته مهم که من خیلی شنیدم و ازم سوال میشه که مرغ یک ساعت پخته میشه؟
بله مرغ یکساعت پخته میشه اما فقط پخت برای اینکه بافت نرم و جاافتاده داشته باشه کافی نیست ، زمان بیشتری میخواد من معمولا چهار ساعت بیشتر زمان میدم تا خوب نرم بشه دقت کنید نکته مهم تمام غذاهای ایرانی جا افتادن هست نه پختن …..
یک گل سیر اضافه کنید همراه با پیازها تا اون هم سرخ و کاراملی بشه
در آخر پخت باید پیاز کاراملی همراه با سیر و مرغ پخته شده و سرخ شده نرم داشته باشید و در کنار ش برنج و به دلخواه زرشک برای تزیین و رب انار برای سرو استفاده کنید .