اموزش اشپزی و طرز تهیه کوفته کباب خوشمزه و خونگی:
مواد لازم :
- گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
- جعفری ساطوری شده تازه : ۲ قاشق غذاخوری
- پودر نان یا سوخاری : ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز : ۱ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه
- زیره، پاپریکا
- سیر : ۱ حبه
- زنجبیل : ۱/۲ قاشق چایخوری
- نان پیتا
برای سس گوجه :
- گوجه خرد شده : ۴ عدد
- رب : ۱ قاشق مرباخوری
- روغن زیتون سیر : ۱ حبه
- اورگانو : ۱ قاشق مرباخوری
- سیر : ۱ حبه
مواد لازم برای سس طحینه:
- ماست موسیر : ۶-۵ قاشق غذاخوری
- ارده : ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل و پودرسیر
- لیموترش تازه
دستور پخت و طرز تهیه کوفته کباب :
۱. ابتدا گوشت چرخکرده را در ظرف مناسب بریزید. پیاز رنده شده و آب گرفته را به اضافه جعفری ساطوری شده و ادویه ها و سیر و زنجبیل رنده شده، پودر نان یا آرد سوخاری به گوشت اضافه می کنیم و هم میزنیم.
۲. وقتی گوشت حالت چسبندگی پیدا کرد و کاملا مثل یک توپ از ظرف جدا شد مواد را نیم ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
۳. بعد از نیم ساعت استراحت گوشت ، تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید . مقداری روغن بریزید . بگذارید تا داغ شود.
۴. بعد به اندازه یک نارنگی از گوشت بردارید. یک سیخ چوبی هم بردارید. در کف دست گوشت را به سیخ چوبی بکشید و داخل روغن سرخ کنید.
۵. وقتی دو طرف کوفته ها سرخ شدند آماده هست.
۶. برای تهیه سس گوجه که با کوفته سرو میشود، ابتدا رب را در روغن زیتون تفت دهید تا رنگ باز کند.
۷. سپس گوجه ها را چهار قاچ می کنیم و با رب تفت میدهیم نمک و فلفل اورگانو و سیر رنده شده را اضافه میکنیم مقداری کمی هم آب.
۸. سپس اجازه میدهیم تا روی شعله ملایم سس بپزد و جا بیفتد.
۹. برای تهیه سس طحینه که با کوفته کباب سرو میشود، ماست چکیده و موسیر دار را در ظرف مناسبی می ریزیم ارده، نمک، فلفل، پودر سیر و لیموترش تازه را اضافه میکنیم و نیم ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
۱۰. در آخر کار نوع سرو کوفته کباب به این صورت هست که نان پیتا را در ظرف قرار دهید.
۱۱. از سس گوجه روی نان ها میریزیم کوفته کباب ها را روی سس گوجه میگذاریم.
۱۲. بعد از لقمه گرفتن مقداری از سس طحینه را روی لقمه هامون می ریزیم و سرو میکنیم.