دستور پخت شله زرد قالبی دسر ایرانی خوشمزه :
مواد لازم:
- 1- برنج، 500 گرم
- 2- شکر، 1200 تا 1500 گرم
- 3- زعفران، 2 گرم
- 4- نمک، یک هشتم قاشق چایخوری
- 5- گلاب، 2 لیوان
- 6- خلال بادام، 100 گرم
- 7- خلال پسته، 75 گرم
- 8- کره، 100 گرم
طرز تهیه شله زرد قالبی:
برنج را خوب بشوئید، آنقدر که آب روی آن زلال باشد . با مقدار لازم آب و کمی زعفران چند ساعت قبل خیس کنید. زعفران سائیده را با مقداری آب جوش در ظرفی ریخته کنار بگذارید تا رنگ بیاندازد. برنج را با 8 تا 10 برابر آب در قابلمه ای بزرگ تر از گنجایش آن با یک پر نمک بپزید. وقتی برنج کاملا پخته و لعاب انداخت شکر را که خوب تمیز کرده اید همراه با زعفران به آن اضافه کنید . بگذارید تا کاملا به خورد برنج برود.
بعد از نیم ساعت آن را بچشید تا از میزان شیرینی آن مطمئن شوید. شله زرد را هرچند دقیقه یکبار هم بزنید. پس از حدود یک ساعت گلاب، یک دوم خلال بادام و کره را به آن اضافه کرده هم بزنید. اگر شله زرد سفت شده بود 1 تا 2 لیوان آب جوش در آن بریزید و پس از 20 دقیقه تا نیم ساعت (بسته به میزان شله زرد) در قابلمه بگذارید و شعله اجاق را کم کنید تا شله زرد جا بیفتد و تقریبا دم بکشد. اگر فر گنجایش داشت، می توانید آن را به مدت 30 دقیقه در فر بگذارید، پس از این مدت شله زرد آماده است.
آن را در ظرف یا ظرف های مناسب بریزید و روی آن را با دارچین و خلال پسته و مقدار باقیمانده خلال بادام تزیین کنید. برای قالبی درآوردن شلهزرد، میتونید شلهزرد را کمی سفت تر بردارید و یا برای ۸ تا ۱۰ ساعت داخل قالب ریخته و در یخچال بگذارید.
نکات:
برای نرم شدن و عطر بهتر خلال بادام را قبل از ریختن در شله زرد، در مقداری گلاب خیس کنید.
قبل از مغز پخت شدن برنج و لعاب دادن آن نباید شکر را اضافه کنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغزپخت نمی شود.
سفت بودن شله زرد را با مقدار مناسب آب جوش می توان درست کرد، ولی بعد از ریختن آب جوش حتما باید شله زرد بجوشد.
اگر گلاب غلیظ بود، از گلاب کمتری استفاده کنید.