دستور پخت شیرینی رول گردویی خانگی:
مواد لازم:
- 1- مایه خمیر خشک، یک قاشق چایخوری سرخالی
- 2- شکر، ¼ پیمانه
- 3- شیر، ¼ پیمانه
- 4- مارگارین، کره و یا روغن جامد پخت و پز(یا مخلوط آنها)، 150 گرم
- 5- تخم مرغ درشت، یک عدد
- 6- وانیل خالص، 8/1 قاشق چایخوری
- 7- بکینگ پودر، 1 قاشق چایخوری
- 8- ماست، ½ پیمانه (سفت شیرین یا خامه ای)
- 9- روغن مایع، 10 گرم (1 قاشق غذاخوری سرخالی)
- 10- نمک ¼ قاشق چایخوری
- 11- آرد، حدود 400 گرم
مواد میانی:
- 1- گردو نیم¬ کوب، 200 گرم
- 2- شکر، 100 گرم
- 3- سفیده تخم مرغ، 1 عدد
- 4- جوز هندی رنده شده، 8/1 یک جوز کوچک
- 5- دارچین، 1 تا 2 قاشق چایخوری
رومال:
- 1- زرده تخم مرغ، 1عدد
- 2- ماست، 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی رول گردویی در خانه :
ابتدا خمیر را به این صورت آماده کنید: مایه خمیر و یک قاشق چایخوری از شکر دستور را در فنجانی ریخته و شیر ولرم (حدود 30 درجه سانی گراد) را بهد آن بیفزایید و این مخلوط را کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل آید. در این حین روغن (مارگارین یا کره) را که به دمای محیط رسیده، همراه با شکر کمی همزده تا صاف و یکدست شوند، تخم مرغ و وانیل را افزوده و در حد مخلوط شدن هم بزنید. بکینگ پودر را به ماست اضافه کرده و وقتی حباب زد آن را نیز به مواد اضافه کنید.
سپس مایه خمیر عمل آمده، روغن مایع و نمک را نیز افزوده و مواد را هم نزنید تا نیمی از آرد را اضافه کنید. سپس مواد را در حد یکدست شدن همزده و مابقی آرد را نیز تا حد لزوم اضافه کرده تا چسبندگی خمیر گرفته شود(ممکن است کمی آرد مازاد نیاز باشد). روی خمیر را پوشانده و حدود 1 ساعت در دمای اتاق استراحت دهید. در فصول گرم، بعد از نیم ساعت استراحت در دمای محیط خمیر را در یخچال قرار دهید و در این حین مواد میانی را آماده کنید.
برای مواد میانی:
گردوی ریز خرد شده و شکر را مخلوط کنید و سپس سفیده تخم مرغ و ادویه ها را افزوده و این مواد را کنار بگذارید.
برای پیچیدن خمیر، آن را به سه قسمت تقسیم کنید و روی میز کار آردپاشی شده به اندازه تقریبی 25 در 40 سانتی متر باز کنید و یک سوم مواد داخلی را روی آن پخش کرده واز درازا آن را رول کنید. سپس با کمک کاتر دالبر یا چاقو، خمیر را به صورت اریب به اندازه دلخواه ببرید و در سینی فر ترجیحا کاغذ انداخته با کمی فاصله بچینید. در مورد مابقی چانه ها نیز به همین ترتیب عمل کنید. سپس روی خمیرهای برش خرده را با کیسه نایلونی پوشانده و مجددا حدود نیم تا یک ساعت استراحت دهید.
پس از اتمام استراحت، زرده تخم مرغ و ماست را ترکیب کرده روی سیرینی ها رومال کنید. سینی را به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر از پیش گرم شده در دمای 170 تا 180 درجه سانتیگراد برای فرهای گازی و 150 تا 160 درجه سانتیگراد برای فرهای برقی با فن روشن قرار دهید تا روی شیرینی ها طلایی شود. (درجه فر و مدت پخت تقریبی بوده و بر حسب اندازه شیرینی ها متغیر می باشد)