• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    مواد گیاهی برای سلامت چشم

    مواد گیاهی برای سلامت چشم

    س. آیا گیاهانی وجود دارند که می توانند به سلامت چشم کمک کنند؟

    الف- بینایی یکی از ارزشمندترین حواس ماست. ما می خوانیم، هنر را ارج می نهیم، طبیعت را مشاهده می کنیم و با خیره شدن به این “پنجره های روح” با عزیزانمان ارتباط برقرار می کنیم. ما پول خوبی را صرف لوازم آرایشی می کنیم تا زیبایی طبیعی چشم ها را افزایش دهیم، و منطقی است که سلامت چشم هایمان را نیز ارتقا دهیم.

    مراحل آسان شامل استفاده از عینک آفتابی و کلاه در فضای باز، خوب غذا خوردن، حفظ وزن سالم، مدیریت استرس و اجتناب از دود سیگار است. برخی از گیاهان دارویی نیز ممکن است ارزش افزودن به روال را داشته باشند.

    گیاهان برای سلامت چشم

    بریت (Euphrasia officinalis) از دیرباز یک درمان عامیانه برای چشم بوده است. اکثر فروشگاه های مواد غذایی طبیعی حاوی چای، تنتور و قطره های چشمی هومیوپاتی هستند که از این گیاه تهیه شده اند. یک مطالعه در آفریقای جنوبی نشان داد که قطره چشمی به بهبود ملتحمه (قرمزی و ترشحات ناشی از تحریک پوشش خارجی چشم) سرعت می بخشد. عصاره قند خون را در موش های دیابتی کاهش می دهد. هنوز مشخص نیست که آیا همان تأثیر برای انسان ها وجود دارد یا خیر. (دیابت خطر ابتلا به چندین بیماری چشمی را افزایش می دهد – به نوار کناری ما “برای سلامت چشم، کنترل قند خون” مراجعه کنید.)

    مواد گیاهی برای سلامت چشم : جینکو

    جینکو (Ginkgo biloba) جریان خون به شبکیه (بافت حساس به نور در پشت چشم) را بهبود می بخشد. تحقیقات اولیه نشان می دهد که عصاره ها بینایی را در افراد مبتلا به گلوکوم بهبود می بخشد. همچنین آنتی اکسیدان است و از سلول های عصبی از جمله سلول های چشم محافظت می کند.

    کولئوس (Coleus forskohlii) حاوی فورسکولین است. نشان داده شده است که قطره چشمی فورسکولین تولید مایع را در داخل چشم کاهش می دهد و در نتیجه فشار را کاهش می دهد. بنابراین، ممکن است در درمان گلوکوم اهمیت داشته باشد.

    مواد گیاهی برای سلامت چشم : شاهدانه

    شاهدانه (Cannabis sativa) حاوی کانابینوئیدهایی است که در میان بسیاری از اعمال، فشار داخل چشم را در افراد مبتلا به گلوکوم کاهش می دهد. اولین مطالعات در افرادی که ماری جوانا مصرف می کردند انجام شد و نشان داد که کاهش فشار 3 تا 4 ساعت به طول انجامید. مطالعات بعدی روش های مختلفی را برای تحویل کانابینوئیدها (به صورت داخل وریدی، خوراکی یا استنشاقی) امتحان کرده اند. عوارض جانبی (چشم های خشک و صورتی، کاهش فشار خون، تغییر در وضعیت روانی و رفتار) و قانونی بودن (مگر اینکه در ایالتی زندگی می کنید که حشیش پزشکی قانونی شده است) است. با این حال، شناسایی گیرنده‌های کانابینوئیدها در چشم، علاقه به توسعه قطره‌های چشمی را افزایش داده است.

    چای سبز

    چای سبز (Camellia sinensis) حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند – موادی که به اصطلاح آسیب اکسیداتیو را در زمینه بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله گلوکوم، دژنراسیون ماکولا و آب مروارید ایجاد می‌کنند. علاوه بر این، مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که درمان سلول‌های شبکیه با پلی فنول‌های چای سبز از آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کند. (چنین آسیبی خطر دژنراسیون ماکولا را افزایش می دهد. اشعه ماوراء بنفش نیز به آب مروارید کمک می کند.)

    زغال اخته

    زغال اخته (Vaccinium myrtillus) حاوی فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی قوی به نام آنتوسیانین است.در طول جنگ جهانی دوم، خلبانان نیروی هوایی سلطنتی گزارش دادند که خوردن مربای زغال اخته دید در شب آنها را بهبود می بخشد. در حالی که مطالعات اولیه چنین ادعاهایی را تأیید می کند، آزمایشات اخیر نشان نداده اند که مزایای زغال اخته شامل بهبود قابل توجهی در دید در شب است. اکثر مطالعات از داوطلبان سالم با بینایی طبیعی یا بالاتر از حد متوسط ​​استفاده کرده اند. این که آیا عصاره زغال اخته ممکن است برای افراد مسن با بدتر شدن دید در شب مفید باشد یا خیر، هنوز مشخص نیست. یک مطالعه اخیر نشان داد که آنتوسیانین های توت دیگر – توت سیاه (Ribes nigrum) – سازگاری با تاریکی را تسریع کرده و همچنین خستگی چشم را کاهش می دهد.

    مطالعات

    مطالعات اولیه روی انسان از دهه 1980، نویدبخش مدیریت آب مروارید، گلوکوم و رتینوپاتی دیابتی بود. همچنین مطالعات بر روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که عصاره ها ممکن است در برابر آب مروارید و گلوکوم محافظت کنند. در مطالعات دیگر، عصاره‌ها از سلول‌های عصبی شبکیه محافظت می‌کنند، رگ‌های خونی را تقویت می‌کنند، گردش خون را بهبود می‌بخشند و از تشکیل رگ‌های خونی جدید جلوگیری می‌کنند، فرآیندی که در بیماری‌های شبکیه مانند رتینوپاتی دیابتی و دژنراسیون ماکولا دخیل است. عصاره‌های برگ و توت نیز اثر ضد دیابتی دارند که با توجه به خطر بالای بیماری‌های چشمی در میان دیابتی‌ها، عملی مرتبط است.

    بسیاری از گیاهان، میوه ها و سبزیجات دارای قدرت آنتی اکسیدانی هستند. سیر (Allium sativum) یکی است. تحقیقات اولیه آزمایشگاهی نشان می دهد که ممکن است به پیشگیری از آب مروارید کمک کند. زردچوبه (Curcuma longa) حاوی آنتی اکسیدان قوی کورکومین است که نشان داده شده است که از ایجاد آب مروارید در موش ها، هم به تنهایی و هم در ترکیب با ویتامین E محافظت می کند.

    توجه به این نکته مهم است که بیشتر بیماری‌های چشمی که در اینجا مورد بحث قرار گرفته‌اند، آنقدر آهسته بروز می‌کنند که ممکن است افراد تا زمانی که بیماری شدید نشده باشد، علائم قابل توجهی پیدا نکنند. بهترین استراتژی معاینه منظم چشم است. تشخیص زودهنگام و درمان سریع می تواند از کاهش چشمگیر بینایی جلوگیری کند.

    4 بیماری شایع چشم

    آب مروارید به این دلیل نامیده می شود که تیرگی در عدسی چشم باعث ایجاد اثر نگاه کردن از طریق آبشار (معروف به آب مروارید) می شود. عوامل خطر عبارتند از: افزایش سن، دیابت، سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مصرف بیش از حد الکل، تغذیه نامناسب، استرس مزمن و استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها.

    در گلوکوم، عدم تعادل در تولید و زهکشی مایع در چشم باعث ایجاد فشار می‌شود و عصب بینایی را فشرده می‌کند و باعث بینایی تونلی و در نهایت کوری می‌شود.

    دژنراسیون ماکولا بخش خاصی از شبکیه را تحت تاثیر قرار می دهد. فعالیت هایی مانند خواندن به طور پیوسته دشوارتر می شوند. ژنتیک نقش دارد، اما عوامل خطر دیگری نیز وجود دارد، از جمله افزایش سن، سیگار کشیدن، فشار خون بالا، چاقی، تغذیه ناکافی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید.

    رتینوپاتی دیابتی بیماری است که در آن افزایش مزمن سطح گلوکز خون به عروق خونی ریز شبکیه آسیب می رساند. رگ های خونی ممکن است متورم شوند و نشت کنند. همچنین، رگ های خونی جدید می توانند تشکیل شوند. هر دو فرآیند با ادراک بصری تداخل دارند. فشار خون بالا نیز باعث ایجاد بیماری می شود.

    نکات طبیعی بیشتر برای سلامت چشم

    آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را که باعث آسیب اکسیداتیو در سراسر بدن، از جمله چشم ها می شود، خاموش می کنند. سطوح پایین آنتی اکسیدان ها با افزایش خطر ابتلا به آب مروارید، دژنراسیون ماکولا و احتمالاً گلوکوم مرتبط است. به نظر می رسد مصرف بیشتر رژیم غذایی از چنین بیماری های چشمی مرتبط با سن محافظت می کند.

    یک کارآزمایی بزرگ به نام مطالعه بیماری‌های چشمی مرتبط با سن نشان داد که مصرف مکمل‌های ویتامین C (500 میلی‌گرم) و E (400 واحد بین‌المللی)، بتاکاروتن (15 میلی‌گرم) و روی (80 میلی‌گرم) به‌مدت شش سال به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. خطر پیشرفت به دژنراسیون ماکولا پیشرفته

    لوتئین و زآگزانتین کاروتنوئیدهایی هستند که رنگدانه ماکولا را تشکیل می‌دهند، ناحیه‌ای در پشت چشم که کلید بینایی است. آنتی اکسیدان و ضد التهاب هستند و به فیلتر کردن نور آبی و اشعه ماوراء بنفش مضر کمک می کنند. مصرف بیشتر لوتئین و زآگزانتین در رژیم غذایی با کاهش خطر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط است و همچنین ممکن است پیشرفت دومی را کند کند. منابع غذایی شامل سبزیجات با برگ سبز تیره، گواوا، نخود فرنگی، بروکلی، کدو حلوایی، هویج، سیب زمینی زرد، ذرت، پرتقال و زرده تخم مرغ است. گزنه، قاصدک، گل همیشه بهار، گل داوودی و ربع بره منابع گیاهی هستند.

    اسیدهای چرب امگا 3 ضد التهاب هستند، به حفظ سیالیت غشاهای سلولی کمک می کنند و از شبکیه در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند. مصرف بیشتر ماهی و روغن ماهی (EPA و DHA) خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد و حتی ممکن است روند آن را کاهش دهد. امگا 3 ممکن است به کاهش سندرم چشم خشک کمک کند.

    برای سلامت چشم، قند خون را کنترل کنید

    سطوح بالای گلوکز (قند) به پروتئین ها آسیب می رساند، رادیکال های آزاد تولید می کند و پیری را تسریع می کند. دیابت عامل اصلی نابینایی در ایالات متحده است. افراد مبتلا به این بیماری در معرض خطر ابتلا به آب مروارید، دژنراسیون ماکولا، گلوکوم و رتینوپاتی دیابتی هستند. حتی در افراد بدون دیابت، رژیم های غذایی با گلیسمی بالا (غنی از کربوهیدرات های ساده که به سرعت گلوکز خون را افزایش می دهند) با افزایش خطر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید مرتبط است.

    مواد گیاهی برای سلامت چشم

    مواد گیاهی برای سلامت چشم

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.motherearthliving.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author