درست کردن آب دوغ خیار در فصل تابستان دارای بازار داغ تر از خود این گرما هم میباشد که افراد بخاطر ماهیت خنک و فوق العاده دلنشین آب دوغ خیار آن را در این فصل مصرف می کنند.
مواد لازم آب دوغ خیار :
- 1. دوغ ترش غلیظ 1 لیتر
- 2. سبزی تازه خرد شده شامل پونه , ریحون و نعناع تازه ویا هر سبزی معطر دیگری
- 3. گردوی خرد شده نگینی 10 الی 12 عدد کامل
- 4. سیزی خشک معطر ( نعناع ، جعفری ،ترخون، مرزه ، ریحون) 2 الی 3 قاشق غذا خوری
- 5. خیار خرد شده نگینی 2الی 3عدد
- 6. سیب گلاب، 2 عدد
- 7. کشمش پلویی 1 پیمانه
طرز تهیه :
دوغ را به همراه خیارخرد شده باهم مخلوط میکنیم و هم می زنیم . بعد به ترتیب بقیه مواد را با هم مخلوط می کنیم و به همراه ماست و خیار کاملا هم میزنیم. مخلوط آب دوغ خیار را به مدت 1 ساعت در بیرون یخچال نگه میداریم تا ترش تر و جا افتاده تر شود. اگر هنگام خوردن دوست داشتید خنک تر باشد میتوانید به مدت نیم ساعت در داخل یخچال نگه دارید. ولی برای خنکیش اصلا قالب یخ به اون اضافه نکنید چون ممکن است مزه آب پیدا کند .
حتما هم برای خوردن آب دو خیار از نان خشک استفاده کنید چون نان تازه داخل مواد خمیر میشود و طعم آن را خوشمزه نمیکند .