سالمونلا در دوران بارداری
فکر می کنید ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض سالمونلا مسمومیت غذایی داشته باشید و نگران باشید که چگونه بر بارداری و جنین شما تأثیر می گذارد؟ در اینجا برخی از علائم، تاکتیک های پیشگیری و درمان آورده شده است.
اکنون که برای دو نفر غذا می خورید، احتمالاً از غذاهایی که در دوران بارداری باید اجتناب کنید آگاه هستید. بسیاری از دلایل حذف غذاهای پاستوریزه نشده یا نیم پز، محافظت در برابر بیماری های ناشی از غذا مانند سالمونلا است، به خصوص زمانی که انتظار دارید.
باکتری سالمونلا هر ساله باعث حدود 1.35 میلیون عفونت در ایالات متحده می شود. خوشبختانه، خطر ابتلا به سالمونلا تا حد زیادی قابل اجتناب است، و حتی اگر بیمار شوید، بعید است که کودک شما در خطر باشد. حتی با این حال، خوب است که برای هر موردی آماده باشید.
علائم سالمونلا چیست؟
سالمونلا در دوران بارداری، در بیشتر موارد، تفاوتی با ابتلا به سالمونلا در هر زمان دیگری ندارد. مهم نیست که باردار هستید یا نه، علائم خوشایند نیستند. آنها اغلب شبیه آنفولانزای معده هستند و می توانند شامل موارد زیر باشند:
- درد شکم
- اسهال
- تب و لرز
- تهوع و استفراغ
- کم آبی بدن
- سردرد
- دردهای عضلانی
- خون در مدفوع
دوره نهفتگی عفونت سالمونلا می تواند بین شش ساعت تا شش روز باشد.
چگونه مسمومیت با سالمونلا دریافت می کنید؟
شما به احتمال زیاد در نتیجه خوردن پروتئین های نپخته مانند مرغ، تخم مرغ، گوشت یا ماهی یا مصرف لبنیات خام یا آبمیوه ها در معرض سالمونلا قرار خواهید گرفت.
شما همچنین می توانید با لمس حیوانات آلوده – از جمله خزندگان مانند مارمولک ها، لاک پشت ها و مارهایی که می توانند باکتری ها را روی پوست خود حمل کنند و دام هایی مانند جوجه ها، غازها و اردک هایی که معمولاً آلوده هستند، به آن مبتلا شوید.
مدفوع انسان و حیوان نیز راه را برای قرار گرفتن در معرض آن باز می کند. هر زمان که با هر یک از این حیوانات تماس پیدا کردید، دست های خود را بشویید.
آیا سالمونلا برای زنان باردار خطرناک است؟
به گفته متخصصان، خطر ابتلا به سالمونلا برای مادران باردار بسیار کم است . از سوی دیگر، سالمونلا معمولاً به مرور زمان خود را طی می کند و برای زنان باردار نگرانی خاصی ندارد.
اما در برخی موارد، زمانی که زنان باردار واقعاً بیمار می شوند و عفونت وارد جریان خون می شود، می تواند باعث سپسیس شود که یک عفونت خونی تهدید کننده زندگی است. و در حالی که مواردی از زایمان زودرس و سقط جنین در نتیجه این بیماری گزارش شده است، این موارد بسیار نادر هستند.
اما سالمونلا ممکن است شما را به طور موقت بیمار و به طور جدی ناراحت کند. بزرگترین عامل خطر کم آبی بدن است که می تواند منجر به زایمان زودرس، کاهش مایع آمنیوتیک و نقص مادرزادی شود.
یک قانون سرانگشتی خوب اگر استفراغ یا اسهال دارید این است که یک ساعت یا بیشتر صبر کنید و سپس هر 10 دقیقه به مدت یک ساعت فقط یک جرعه کوچک آب بنوشید. اگر بتوانید آن را پایین نگه دارید، می توانید به تدریج مصرف مایعات خود را در چند ساعت آینده افزایش دهید تا زمانی که بتوانید آب بنوشید بدون اینکه دوباره سرفه کنید.
در بیشتر موارد، سالمونلا تأثیر کمی بر جنین شما دارد یا هیچ تأثیری ندارد. کودک شما واقعاً به خوبی از بیماری در شکم شما محافظت می کند، حتی اگر احساس وحشتناکی داشته باشید.
به ندرت، سالمونلا می تواند از جفت عبور کرده و جنین را آلوده کند. به احتمال زیاد در صورتی که مادر هنگام زایمان هنوز به عفونت مبتلا باشد، رخ می دهد. اگر نوزاد در هنگام زایمان در معرض تماس قرار گیرد، ممکن است به عفونت مبتلا شود. نوزادانی که در بدو تولد به سالمونلا مبتلا می شوند به دلیل آسیب پذیر بودن سیستم ایمنی خود نیاز به درمان فوری دارند.
راه های درمان سالمونلا چیست؟
اگر فکر می کنید در معرض سالمونلا قرار گرفته اید، یک نمونه مدفوع ساده می تواند آن را آزمایش کند. هر چند سالمونلا هر چقدر هم ناراحت کننده باشد، بیماری است که معمولاً باید بدون درمان آن را ترک کنید. اما چند نکته می تواند آن را قابل تحمل تر کند:
هیدراته بمانید
این احتمالاً مهمترین توصیه برای مادران آینده است. اسهال و استفراغ می تواند شما را سریعتر از آنچه انتظار دارید کم آب کند. به همین دلیل مهم است که آب یا نوشیدنی الکترولیتی را در دسترس داشته باشید. تا جایی که می توانید آن را بنوشید، حتی اگر تمایلی به آن ندارید. این به بیماری کمک می کند تا سیر سریعتر خود را طی کند و شما را از قرار دادن خود یا کودکتان در معرض هر گونه خطری در نتیجه کم آبی بدن باز می دارد.
به دنبال مراقبت های پزشکی باشید
اگر احساس سبکی سر، بیهوشی، استفراغ مکرر دارید یا چندین ساعت نتوانسته اید مایعات را پایین نگه دارید، وقت آن است که کمک بگیرید. به بیمارستان یا مراقبت های فوری بروید، جایی که می توانید درمان داخل وریدی (IV) را برای پر کردن مایعات دریافت کنید، یا اگر او می تواند بلافاصله (یا بلافاصله بعد از آن) شما را ببیند، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. در برخی موارد فوری تر، آنتی بیوتیک ها را می توان برای درمان عفونت های جدی تجویز کرد.
نکات پیشگیری از سالمونلا در دوران بارداری
خوشبختانه، می توانید با انجام چند اقدام ساده، خطر ابتلا به سالمونلا را در دوران بارداری کاهش دهید:
گوشت های خود را کاملا بپزید.
به طور خاص، مرغ، ماهی یا گوشت را خام یا نیم پز نخورید. گوشت گاو تازه، گوشت گوساله، استیک بره، کباب و ریز خرد شده، و همچنین گوشت خوک تازه و ژامبون باید حداقل تا 145 درجه پخته شوند. گوشت چرخ کرده گاو، خوک، گوساله و گوسفند باید حداقل تا 160 درجه و مرغ باید حداقل تا 165 درجه پخته شود.
از آبریزش زرده تخم مرغ خودداری کنید.
این بدان معناست که غذاهایی مانند سس هولاندیز خانگی، خمیر کوکی و سس سزار نیز در دوران بارداری ممنوع هستند زیرا حاوی تخم مرغ خام هستند.
دریغ نکنید که آن را بیرون بیاندازید. اگر بسته بندی مواد غذایی ایمن به نظر نمی رسد یا زمانی که آن را باز می کنید نمی تواند کاملاً بیرون بیاید، ارزش آن را ندارد. آن را به جای خوردن از آن فقط برای ایمن بودن پرتاب کنید.
حیواناتی مانند جوجه ها، غازها و اردک ها یا خزندگانی مانند مارها، لاک پشت ها و مارمولک ها را با دست خالی نوازش نکنید.
حتی آب مخزن ماهی نیز می تواند شما را بیمار کند. همچنین از مدفوع حیواناتی که ممکن است آلوده باشند خودداری کنید.
از غذاهایی که ممکن است با مدفوع حیوانات در تماس باشد خودداری کنید.
اینها شامل قارچ و جوانه خام (مانند تربچه، ماش و شبدر) است.
غذاهای غیر پاستوریزه را کنار بگذارید.
از پنیرها، شیر یا آبمیوه هایی که پاستوریزه نشده اند دوری کنید. پنیرهایی مانند بری، بلو و کیسو وارداتی به احتمال زیاد پاستوریزه نمی شوند، اما اگر مطمئن نیستید برچسب آن را بررسی کنید. پنیرهای نرم که به عنوان پاستوریزه مشخص شده اند، اشکالی ندارد.
دست های خود را اغلب با آب و صابون گرم حداقل به مدت 20 ثانیه بشویید.
اگر حیوانات ذکر شده در بالا را لمس کردید، مطمئن شوید که بلافاصله پس از آن دستان خود را بشویید. هنگام تهیه غذاهای خام در آشپزخانه، شستن دست های خود قبل و بعد از پختن آن ها نیز مهم است.
دست کش را بپوش.
به خصوص اگر بریدگی روی دست خود دارید، هنگام تهیه غذا حتما دستکش های یکبار مصرف را بپوشانید.
دستمال ها و اسفنج ها را اغلب بشویید.
اسفنج ها را هر شب در بالاترین درجه حرارت در ماشین ظرفشویی بشویید. اسفنج ها را به صورت دوره ای مرطوب کرده و به مدت یک دقیقه در مایکروویو قرار دهید تا باکتری ها از بین بروند.
اطمینان حاصل کنید که سطوح پخت و پز را پس از استفاده از آنها ضد عفونی کنید.
و تخته های برش را نیز آلوده نکنید.
اگر از تخته برش برای برش مرغ خام استفاده می کنید، میوه ها و سبزیجات خام (یا هر چیزی که قصد پختن آن را ندارید) از آن سطح دور نگه دارید.
تمام میوه ها و سبزیجات خام را بشویید.
آب می تواند مقدار زیادی از آن را حذف کند، اما اسپری محصول حتی موثرتر است.
از بازدید از مکانهایی (خارجی یا خانگی) که از اقدامات اولیه بهداشتی استفاده نمیکنند خودداری کنید.
اگر یک رستوران باعث ناراحتی شما می شود، از دل خود پیروی کنید.
بین دردها و حالت تهوع عمومی ناشی از تهوع صبحگاهی، مسمومیت با سالمونلا در دوران بارداری جالب نیست. خوشبختانه، به احتمال زیاد به شما یا کودکتان آسیبی نمی رساند. با در نظر گرفتن ایمنی مناسب مواد غذایی و سایر اقدامات احتیاطی، شما باید در این امر آگاه باشید.
اما اگر فکر می کنید ممکن است آلوده شده باشید، در تماس با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود برای اطمینان از این موضوع تردید نکنید. اگر تشخیص داده شود که مسمومیت غذایی ناشی از سالمونلا دارید، شما و کودکتان تا زمانی که هیدراته بمانید و در دوران نقاهت از خود مراقبت کنید، به خوبی از آن عبور خواهید کرد.
سالمونلا در دوران بارداری
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.whattoexpect.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !