• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    عدم تحمل مواد افزودنی غذایی :انواع مسمومیت غذایی

    عدم تحمل مواد افزودنی غذایی

    در حالی که افزودنی های غذایی برای اکثر افراد مشکلی ایجاد نمی کند، تعداد کمی از افراد مبتلا به عدم تحمل غذایی ممکن است به برخی از افزودنی های غذایی حساس باشند.

    مثلا:

    مونوسدیم گلوتامات (MSG)

    این ماده در ابتدا در سال 1908 توسط یک شیمیدان ژاپنی از جلبک دریایی جدا شد. معمولاً در غذاهای چینی برای افزایش طعم استفاده می شود، اما به طور طبیعی در غذاهایی مانند

    • پنیر کممبر
    • پنیر پارمسان
    • گوجه فرنگیها
    • سس سویا
    • قارچ

    عدم تحمل به MSG همچنین به عنوان “سندرم رستوران چینی” شناخته می شود و علائمی که می تواند پس از مصرف غذاهای حاوی MSG رخ دهد شامل سردرد، سفتی قفسه سینه، حالت تهوع، عرق کردن، سوزش گردن و فشار صورت است.

    هیستامین

    غذاهای حاوی هیستامین شامل غذاهای تخمیر شده مانند

    • توفو
    • کلم ترش
    • پنیر کهنه
    • گوشت و ماهی فرآوری شده
    • نوشیدنی های الکلی
    • ماهی تن
    • ماهی خال مخالی
    • مخمر

    خوردن غذاهای حاوی هیستامین می تواند منجر به علائمی مشابه واکنش های آلرژیک مانند سردرد، گرگرفتگی، ضربان قلب سریع، احساس ضعف و خس خس سینه شود.

    سولفیت ها

    اینها مواد شیمیایی هستند که برای جلوگیری از فساد و حفظ طعم و رنگ به برخی غذاها و نوشیدنی ها اضافه می شوند.

    غذاهای حاوی سولفیت عبارتند از

    • آب میوه ها
    • میوه های خشک (مانند زردآلو)
    • شراب و آبجو

    شایع‌ترین واکنش‌ها به سولفیت بر افراد مبتلا به آسم تأثیر می‌گذارد و زمانی رخ می‌دهد که آسم به خوبی کنترل نشده باشد. علائم شامل خس خس سینه، سفتی قفسه سینه و سرفه است. واکنش ها می تواند از خفیف تا بالقوه تهدید کننده زندگی باشد.

    عدم تحمل مواد افزودنی غذایی

    عدم تحمل مواد افزودنی غذایی

    تارترازین

    این یک رنگ خوراکی زرد است که بیشتر در نوشیدنی ها، شیرینی ها، بستنی، دسرها، پنیر، سبزیجات کنسرو شده، هات داگ، سس سالاد و سس گوجه فرنگی استفاده می شود.

    عوارض جانبی گزارش شده می تواند شامل کهیر یا تورم و احتمالاً محرک علائم آسم باشد. با این حال، مطالعات این رابطه را به طور مداوم مستند نکرده اند.

    عدم تحمل مواد افزودنی غذایی : بنزوات ها

    اسید بنزوئیک، بنزوات سدیم و پارابن ها به غذاها و نوشیدنی ها از جمله کیک، غلات، سس سالاد، نودل تازه اضافه می شوند. بنزوات ها به طور طبیعی در آلو، دارچین، چای و انواع توت ها نیز وجود دارد. آنها ممکن است باعث کهیر، آنژیوادم و آسم شوند، اما واکنش ها نادر است.

    عدم تحمل مواد افزودنی غذایی

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت healthxchange
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author