طرز تهیه آلو متر
آلو متر یه خورشت هندی، ترکیبی از سیب زمینی (آلو) با نخود فرنگی (مَتَر) تو یه سس ادویه دار تند که میتونین به همراه نون یا برنج سرو کنید و الان که فصل نخودفرنگی تازه و سیب زمینی استانبولیه فکر خوبیه که بذاریمش تو لیست غذای روزانه!
لیست بلندبالای ادویه رو آماده کنید تا آلومتر بپزیم!
این غذا کیفش به ادویهاش و تند بودنشه! اما اگه زیاد تندخور نیستین طبق ذایقهتون ادویهها رو تنظیم کنید!
مواد مورد نیاز:
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد متوسط
- سیر ۱ حبه به دلخواه
- نخودفرنگی ۱/۲ ۱ پیمانه
- سیب زمینی ریز (یا سیب زمینی پشندی) حدود نیم کیلو
- گوجه فرنگی پوره شده ۴ عدد یا ۱ قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی
- زنجبیل رنده شده یک تکه کوچک
- ادویه کاری یا گراماسالا ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- فلفل قرمز تند به مقدار لازم
- گشنیز خرد شده ۱ دسته کوچک
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه آلو متر
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت قطعات مکعبی درشت خرد کنید.
در تابه کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را تفت دهید تا نرم شود. سیب زمینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا روی سیب زمینی کمی طلایی شود. سپس سیر ، زردچوبه، زنجبیل، کاری یا گراماسالا ، زیره، فلفل قرمز و سیاه را به تابه اضافه کنید و تفت دهید . سپس پوره گوجه یا رب گوجهفرنگی و کمی نمک را به تابه اضافه کنید. در صورت لزوم مقداری آب به تابه اضافه کنید ، در حدی که روی سیب زمینی را بپوشاند. سپس نخود فرنگیها را اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا روی حرارت ملایم خوراک جا بیفتد و حدود نیم ساعت بپزد.
به هنگام سرو مقداری گشنیز خرد شده روی خوراک بپاشید.
نوش جان