طرز تهیه بورک ترد پنیر
این بورک پنیری برای صبحونه و عصرونه و میان وعده عالیه!
تا حالا از خودتون پرسیدین چرا غذاهای خمیرپیچی شده مثل بورک، پیراشکی و پای به وجود اومدن؟؟؟
بیاین برگردیم به سالهای دور، خودتون رو جای کارگرایی بذارین که تو معدن ساعتها کار میکردن و جایی برای پخت و پز و غذای گرم وجود نداشت! یا سربازی که باید مدتها خودش رو استتار میکرد و دیدهبانی میداد! و البته که گرسنه هم میشد و باید قوای کافی برای انجام کار و ماموریت رو میداشت…خوب پس چی به کار میومد؟ یه لقمه غذای پیچیده شده تو خمیر که سرد و گرمش خوشمزه بود و مهمتر اینکه قابل حمل!
مواد لازم برای خمیر:
- آرد ۴۰۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک ۳/۴ قاشق چایخوری
- کره سرد مکعبی خرد شده ۲۰۰ گرم
- ماست خامهای شیرین ۲۰۰ گرم (۱ پیمانه سر خالی)
برای تهیه خمیر بورک، ماست یونانی، خامهترش و یا حتی ترکیب میزان مساوی خامه صبحانه و ماست غلیظ شیرین قابل جایگزینی هست.
مواد میانی:
- پنیر فتا یا پنیر تبریز خرد شده ۲۰۰ گرم
- پنیر خامهای ۱۵۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- فلفل به مقدار لازم
رومال:
- زرده تخممرغ همزده
- کنجد برای روپاش
طرز تهیه بورک ترد پنیر
آرد، بیکینگ پودر، نمک و کره سرد مکعبی خرد شده را داخل ظرفی بریزید و با کمک سر انگشتان مخلوط کنید تا خمیر حالت خرده نان به خود بگیرد. (این مرحله را با دستگاه غذاساز نیز میتوانید انجام دهید)
ماست را اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا جمع شود. خمیر آماده را داخل کیسه نایلونی قرار داده و یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
چون غلظت انواع ماست و درصد آب موجود در آنها با یکدیگر متفاوت است، ماست را به تدریج به ترکیب آرد و کره اضافه کنید تا حدی که خمیر جمع شود.
مواد میانی را با هم مخلوط کنید و آماده کنار بگذارید.
پس از این مدت خمیر را روی سطح آرد پاشی شده به قطر ۳ میلیمتر باز کنید و با دهانه لیوان برش بزنید.
مقداری از مواد پنیری وسط خمیر برش خرده قرار دهید و خمیر تا کنید تا مواد میانی در میان آن قرار گیرد سپس لبههای خمیر را به هم بچسبانید و در سینی فر قرار دهید.
روی بورکهای آماده شده زرده تخم مرغ بمالید و کنجد بپاشید.
فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بورکها را حدود ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند بپزید.