• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    کاشت و پرورش فلفل دلمه

    کاشت و پرورش فلفل دلمه

    فلفل ها محصول فصل گرم هستند و رنگ ها، شکل ها و اندازه های مختلفی دارند. اکثر گونه ها در برابر آفات و بیماری های رایج باغ مقاومت می کنند! راهنمای ما برای پرورش و برداشت فلفل را ببینید.

    درباره فلفل دلمه ای

    فلفل ها فصل رشد طولانی دارند (60 تا 90 روز)، بنابراین بیشتر باغبان های خانگی، به جای رشد دادن آنها از بذر، بوته های فلفل اولیه را می خرند. با این حال، اگر می‌خواهید بذر فلفل را خودتان بکارید، می‌توانید در داخل خانه شروع کنید. باغبانان همچنین باید خاک فضای باز را با پوشاندن آن با پلاستیک سیاه تا حد ممکن در اواخر زمستان / اوایل بهار گرم کنند.

    فلفل قرمز و سبز منابع خوبی از ویتامین C، مقداری ویتامین A و مقادیر کمی از چندین ماده معدنی هستند. آنها به صورت خام در سالاد یا به عنوان یک میان وعده با دیپ یا حمص فوق العاده هستند. همچنین می‌توانید فلفل‌ها را با خرده‌های نان یا گوشت چاشنی‌شده پر کرده و در فر بپزید.

    در این صفحه، ما بر روی پرورش فلفل دلمه ای تمرکز می کنیم، اما بسیاری از توصیه ها برای پرورش فلفل تند یکسان است. با این حال، ما همچنین یک راهنمای رشد برای فلفل هالاپینو داریم!

    کاشتن

    فلفل ها را در فضایی با آفتاب کامل و خاک مرطوب (اما نه خیس) با زهکشی خوب بکارید. تعادل بین خاک شنی و لومی باعث می شود که خاک به خوبی زهکشی شود و به سرعت گرم شود. مقادیر زیادی از مواد آلی (مانند کمپوست) را در خاک مخلوط کنید، به خصوص اگر با خاک رس سنگین کار می کنید.

    از کاشت فلفل در مکان‌هایی که اخیراً سایر اعضای خانواده شب‌شاه را پرورش داده‌اید، خودداری کنید – مانند گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی یا بادمجان – زیرا این کار می‌تواند فلفل را در معرض بیماری قرار دهد.

    زمان کاشت فلفل

    • برای شروع فلفل در داخل گلدان، بذرها را 8 تا 10 هفته قبل از آخرین تاریخ یخبندان بهاره بکارید.
    • فلفل گیاهی حدود 2 تا 3 هفته پس از پایان خطر یخبندان و رسیدن خاک به 65 درجه فارنهایت (18 درجه سانتیگراد) در فضای باز شروع می شود یا کاشت می شود.

    آموزش کاشت و پرورش فلفل دلمه در داخل خانه

    • برای شروع در داخل خانه: دانه های فلفل را به عمق 1/4 اینچ، سه تا یک گلدان پر از مخلوط گلدانی شروع کنید. برای جوانه زنی سریعتر، خاک را در دمای 70 درجه فارنهایت (21 درجه سانتیگراد) یا بالاتر نگه دارید. برای دستیابی به این نوع دماها، احتمالاً به یک انتشار دهنده گرم یا تشک حرارتی و تعدادی چراغ رشد نیاز دارید.
    • شرایط ایده آل باید شاهد ظاهر شدن نهال ها در عرض حدود دو هفته باشد، اما برخی از گونه ها تا پنج هفته طول می کشد، بنابراین خیلی زود آنها را رها نکنید! ضعیف ترین نهال را نازک کنید. بگذارید دو بوته فلفل باقی مانده در هر گلدان به صورت یک گلدان رشد کنند. برگ های دو گیاه به محافظت از فلفل ها کمک می کند و اغلب بیشتر از برگ های دو گیاه جداگانه است.
    • اگر نهال ها قبل از اینکه زمان کاشت در بیرون فرا برسد، ساق پا یا خیلی بلند شدند، آنها را در گلدان بزرگتر تا پایین ترین برگ ها، درست مانند گوجه فرنگی، دوباره بکارید تا به آنها کمک کنید. نهال ها را با نور زیاد گرم نگه دارید تا زمانی که برای کاشت آماده شوید. اگر گیاهان حدود پنج تا هشت برگ دارند و می‌توانید ریشه‌ها را در سوراخ‌های زهکشی ببینید، وقت آن است که آنها را به اندازه گلدان ببرید.
    • حتماً حدود 10 روز قبل از کاشت در فضای باز، نهال ها را سفت کنید، زیرا فلفل ها به دمای خنک بسیار حساس هستند.

    کاشت و پرورش فلفل دلمه خارج خانه

    • اگر شروع به خرید فلفل می‌کنید، فلفل‌هایی را انتخاب کنید که ساقه‌های صاف و محکم، 4 تا 6 برگ و بدون گل و میوه دارند. برای سفت شدن گیاهان فلفل، یک هفته یا بیشتر پس از تاریخ بدون یخبندان یا زمانی که میانگین دمای روزانه به 65 درجه فارنهایت (18 درجه سانتیگراد) می رسد، گیاهان را در فضای باز قرار دهید.
    • قبل از کاشت در باغ، کود دامی و/یا کمپوست کهنه شده را با عمق 8 تا 10 اینچ در خاک مخلوط کنید و چندین بار آن را چنگک بزنید تا کلوخه های بزرگ از بین بروند.
    • هنگامی که دمای خاک به 65 درجه فارنهایت (18 درجه سانتیگراد) رسید، نشاها را در زمین قرار دهید. با پوشاندن آن با پلاستیک سیاه یا یک مالچ تیره حدود یک هفته قبل از کاشت، گرم شدن خاک را تسریع کنید.
    • بهتر است فلفل را در عصر یا در یک روز ابری پیوند بزنید. این کار باعث می شود که گیاهان بیش از حد خشک نشوند و پژمرده نشوند.

    کاشت و پرورش فلفل دلمه خارج خانه

    کاشت و پرورش فلفل دلمه خارج خانه
    • سوراخ های پیوند را به عمق 3 تا 4 اینچ و فاصله 12 تا 18 اینچ از یکدیگر در ردیف ایجاد کنید. ردیف ها را 2 تا 3 فوت از هم فاصله دهید. قبل از کاشت، سوراخ ها را با آب پر کنید و بگذارید خیس بخورد. در هر سوراخ کاشت، دو یا سه چوب کبریت (برای گوگرد) و 1 قاشق چایخوری کود کم نیتروژن و پر فسفر (نیتروژن زیاد باعث کاهش تشکیل میوه می شود) بریزید. .
    • هنگام بیرون آوردن نشا از سینی یا گلدانش، ملایم باشید و تا حد امکان خاک اطراف ریشه ها بگذارید. پیوندها را حدود یک اینچ عمیق تر از ظرف اصلی خود قرار دهید. سوراخ را با خاک پر کنید و آن را در اطراف گیاه بسته بندی کنید. اطراف هر گیاه را کمی فرورفته بگذارید تا آب را در خود نگه دارد.
    • پس از کاشت گیاهان را آبیاری کنید.
    • استفاده از مواد کود مایع (چای کود یا کود اولیه) معمولاً در این زمان مفید است.
    • برای جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای ریشه‌ها، اکنون به اشتراک بگذارید. در صورت لزوم، گیاهان را با قفس یا چوب حمایت کنید تا از خم شدن جلوگیری شود. قفس‌های گوجه‌فرنگی سیمی مخروطی شکل در بازار را امتحان کنید. آنها ممکن است برای گوجه فرنگی ایده آل نباشند، اما آنها فقط برای فلفل هستند. یا، تکیه گاه باغ خود را بسازید.

    پرورش

    • به طور منظم با 1 تا 2 اینچ آب در هفته آبیاری کنید. این به معنای آبیاری کم عمق نیست. فلفل ها یک دوش خوب را دوست دارند اما باید بین دو آبیاری تقریباً خشک شوند. آنها به آن دوره خشکی نسبی نیاز دارند. آبیاری آهسته و عمیق به رشد سیستم ریشه کمک می کند. اجازه ندهید بوته های فلفل پژمرده شوند زیرا این کار باعث کاهش عملکرد و کیفیت میوه می شود. آبیاری نامناسب همچنین فلفل را مستعد پوسیدگی انتهایی شکوفه می کند.
    • در آب و هوای گرم یا بیابانی یا در اوج تابستان، ممکن است هر روز نیاز به آبیاری داشته باشید. توجه داشته باشید که در مناطق بیابانی در ارتفاع حدود 4000 فوتی، فلفل دلمه ای شیرین اغلب دیواره ضخیم و گوشتی ایجاد نمی کند.
    • فلفل ها به شدت به حرارت حساس هستند. شکوفه ها ممکن است ریزش کنند اگر گیاهان تحت استرس باشند – اگر هوا خیلی گرم باشد (بالای 85 تا 90 درجه فارنهایت در روز) یا سرد (زیر 60 درجه فارنهایت در شب) یا آب کافی نباشد. برای جلوگیری از استرس گرمایی یا سوزش آفتاب (قرار گرفتن در معرض اشعه مستقیم خورشید در هوای گرم که باعث کاغذی شدن، تاول زدن یا کاغذی شدن فلفل ها می شود) از پارچه های سایه دار یا روکش های ردیفی استفاده کنید.
    • مالچ برای حفظ رطوبت و جلوگیری از علف های هرز.
    • اطراف گیاهان را با احتیاط بچرخانید تا ریشه های مزاحم ایجاد نشوند.
    • برخلاف تصور رایج، اسپری کردن گیاهان فلفل با نمک اپسوم مفید نیست.

    برداشت

    • هنگامی که گیاهان شروع به تولید میوه کردند، بلافاصله آنها را بچینید، زمانی که به اندازه و رنگ کامل خود رسیدند. چیدن منظم گیاهان را تشویق می کند تا گل های بیشتر و البته میوه های بیشتری تولید کنند.
    • گفتنی است، هر چه فلفل دلمه‌ای بیشتر روی گیاه بماند، شیرین‌تر می‌شود و محتوای ویتامین C آن‌ها بیشتر می‌شود.
    • از یک چاقوی تیز یا قیچی برای بریدن فلفل ها از روی گیاه استفاده کنید.

    نحوه نگهداری فلفل

    • فلفل ها را می توان تا 10 روز پس از برداشت در کیسه های پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد.
    • فلفل دلمه ای را می توان برای استفاده بعدی منجمد کرد.
    • فلفل ها را می توان خشک کرد: فر را با دمای 140 درجه فارنهایت گرم کنید. شستن، هسته، و دانه. به نوارهای 1/2 اینچی برش دهید. حدود 10 دقیقه بخارپز کنید، سپس روی ورقه پخت پخش کنید. 4 تا 6 ساعت در فر خشک کنید. هر از گاهی بچرخانید و موقعیت سینی را تغییر دهید. خنک کنید، سپس در کیسه یا ظروف در یخچال نگهداری کنید.

    آفات / بیماری ها

    گرده افشانی را می توان در دمای زیر 60 درجه فارنهایت (16 درجه سانتیگراد) و بالاتر از 90 درجه فارنهایت (32 درجه سانتیگراد) کاهش داد. نیتروژن بیش از حد در خاک می تواند باعث رشد شاخ و برگ سالم شود، اما میوه ها را از حالت دهی منع می کند. ریزش گل در اثر حرارت زیاد یا رطوبت بسیار کم ایجاد می شود. اگر هوا خیلی خشک است، خاک را با آب بپاشید و گیاهان را کاملاً غبارآلود کنید.

    کنه‌های عنکبوتی و شته‌ها دو آفت رایج فلفل‌ها، به‌ویژه گیاهانی هستند که در زیر پوشش رشد می‌کنند. کنه‌های عنکبوتی – که با تارهای ظریف سطح زیرین برگ‌ها مشخص می‌شوند – در هوای گرم و خشک رشد می‌کنند. در اولین نشانه حمله به طور مرتب این مناطق را مه پاشی کنید تا شرایط تا حد امکان برای کنه ها خصمانه باشد.

    شته ها نیز سطح زیرین برگ ها را ترجیح می دهند اما در سایر قسمت های گیاه نیز یافت می شوند. خوشه‌های جدا شده را له کنید، یا برای آلودگی‌های جدی‌تر، گیاهان را به فضای باز، دور از فلفل‌های دیگر ببرید، سپس گیاهان را با احتیاط وارونه کنید تا بتوانید آن‌ها را برس بزنید. کنه‌های عنکبوتی – که با تارهای ظریف سطح زیرین برگ‌ها مشخص می‌شوند – در هوای گرم و خشک رشد می‌کنند. در اولین نشانه حمله به طور مرتب این مناطق را مه پاشی کنید تا شرایط تا حد امکان برای کنه ها خصمانه باشد.

    شته ها نیز سطح زیرین برگ ها را ترجیح می دهند اما در سایر قسمت های گیاه نیز یافت می شوند. خوشه‌های جدا شده را له کنید، یا برای آلودگی‌های جدی‌تر، گیاهان را به فضای باز، دور از فلفل‌های دیگر ببرید، سپس گیاهان را با احتیاط وارونه کنید تا بتوانید شته‌ها را با شیلنگ پاک کنید.

    کاشت و پرورش فلفل دلمه

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.almanac.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author