طرز تهیه سرکه گیاهی
سرکه های گیاهی را در بوتیک ها و کاتالوگ های مواد غذایی مجلل دیده اید، معمولاً شیشه های شیشه ای درب دار یا چوب پنبه ای با شاخه هایی از گیاهان شناور در مایع شفاف ، جذاب و گرونه. چرا خودتان سرکه آغشته به گیاهان دارویی درست نکنید؟ آسان است!
سرکه های گیاهی ارزان و آسان تهیه می شوند و شما می توانید سرکه های مختلفی را برای مصارف مختلف تهیه کنید: آشپزی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و حتی نظافت منزل.
من دوست دارم از سرکه سیب برای هر محصولی که ممکن است بخورم، بنوشم یا روی پوست یا موی خود استفاده کنم، استفاده کنم. این طبیعی، به راحتی در دسترس و ارزان است. (من سرکه سفید مقطر را برای اهداف شستشو و نظافت خانگی ذخیره می کنم.)
گیاهان برای سرکه
مواد گیاهی تازه به جای خشک شده بهترین سرکه ها را می سازند.
هر سبزی، گل یا میوه کوچکی که از طعم آن لذت می برید، به تنهایی یا ترکیبی، سرکه ای خوشمزه برای استفاده در آشپزی ایجاد می کند.
- ریحان،
- پونه کوهی،
- رزماری،
- شوید، سیر،
- آویشن، و
- مریم گلی
تقریباً هر توت خوراکی نیز سرکه خوشمزه ای ایجاد می کند! شما می توانید از سرکه های میوه مانند سرکه ای که از گیاهان برگدار تهیه می شود استفاده کنید. اما سرکه های میوه ای واقعاً به یک فنجان میوه یا پر کردن پای اضافه می شوند تا شیرینی را کاهش دهند و طعم پیچیده تری ایجاد کنند.
سرکه برای لوازم آرایشی و بهداشتی
هر گونه سرکه گیاهی یا میوه ای که به عنوان شستشوی نهایی استفاده شود به هر نوع مویی درخشندگی و مدیریت می بخشد. گیاهان مخصوص مو عبارتند از رزماری، بابونه و مریم گلی.
به طور مشابه، پاشیده شدن سرکه گیاهی یک تونر ضد عفونی کننده پوست می سازد.
برخی تحقیقات نشان می دهد که سرکه به افراد کمک می کند زودتر احساس سیری کنند، بنابراین کمتر غذا می خورند. ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و کلسترول را کاهش دهد. (سعی کنید به جای کره، کمی سرکه گیاهی به سبزیجات پخته شده اضافه کنید!)
سرکه (گیاهی یا مستقیم) یک ضد عفونی کننده یا ضدعفونی کننده خوب است که تقریباً همه باکتری ها و اکثر کپک ها و ویروس ها را از بین می برد.
عصاره سرکه مواد شیمیایی گیاهی را از گیاهان دارویی خوراکی و وحشی مانند ریشه قاصدک و بیدمشک، شکوفه های قاصدک، سنجد و شکوفه های آن، گزنه، سوزن کاج و غیره استخراج می کند. کاربردهای خاص این سرکه ها به عنوان داروهایی برای شفا از محدوده این وبلاگ خارج است.
اگر طعم آن را دوست دارید، می توانید از سرکه های “دارویی” برای اهداف آشپزی استفاده کنید. طبق گزارش ها، سرکه سوزنی کاج یک غذای خوشمزه برای بالزامیک است.
طرز تهیه سرکه گیاهی
هر گیاهی را که انتخاب کنید، روش تهیه آن مشابه است.
- برگ های زرد، پژمرده یا بیمار را بردارید. گیاهان را در آب خنک و جاری بشویید تا کثیفی و تکههای زباله از بین برود. سپس برای مدت کوتاهی در یک حمام ضد عفونی کننده (یک قاشق چای خوری سفید کننده کلر در شش فنجان آب) غوطه ور کنید. دوباره در آب خنک بشویید و خشک کنید.
- ساقههای بزرگ را از گیاهان برگدار جدا کنید (خرد کنید یا کامل بگذارید)، ریشهها را خرد کنید و فقط گلبرگهای گلهایی را که قصد استفاده از آن را دارید بردارید.
- یک ظرف شیشه ای تمیز (یک شیشه کنسرو، یک شیشه دور ریخته شده کره بادام زمینی) را با گیاهانی که انتخاب کرده اید بسته بندی کنید. با سرکه گرم شده تا دمای اتاق بپوشانید.
- گیاهان را فشار دهید تا حباب های هوا آزاد شوند. سپس سرکه بیشتری اضافه کنید تا مواد گیاهی کاملاً در آب فرو برود. درب ظرف را محکم ببندید، در مکانی تاریک و گرم قرار دهید و بگذارید گیاهان به مدت یک ماه تا شش هفته دم بکشد. از یک کلاه پلاستیکی یا یک تکه فیلم پلاستیکی که با یک نوار لاستیکی بسته شده است استفاده کنید تا از خوردگی سرکه اسیدی رویه فلزی جلوگیری کنید.
- گیاهان را صاف کنید و اگر می خواهید سرکه ای با طعم قوی تر داشته باشید، این کار را با گیاهان تازه تکرار کنید. در غیر این صورت، سرکه را در یک ظرف شیشه ای با چوب پنبه یا درپوش بریزید.
- سرکه های گیاهی خود را در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید.
طرز تهیه سرکه گیاهی
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.almanac.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !