حلیم گوشت خونگی
حلیم گندم یکی از سنتی ترین و محبوبترین غذاهای ایرانیه
که هم با مرغ و هم گوشت طبخ میشه.
امروز دستور حلیم گوشت با تمامی نکاتش رو براتون میزارم:
مواد مورد نیاز :
- گندم پوست کنده نیم کیلو
- گوشت گوسفندی یا بز(کهره خودمون) ۳۰۰گرم
- کره ۱۰۰گرم
- چوب دارچین دو عدد
- پیاز کوچک یک عدد
- پودردارچین و فلفل سیاه به میزان لازم
- پیازداغ برای تزیین
- آب حدود ۲۰لیوان
طرز تهیه حلیم گوشت خونگی
گندم رو میشوریم ۱۲ساعت خیس میکنیم.
داخل قابلمه بزرگ آب رو بجوش میاریم همین که جوش زد گندمای خیس خورده رو اضافه میکنیم .
۵۰ گرم کره میندازیم بدون اینکه همش بزنیم در دیگ رو نیمه باز میزاریم با شعله کم، اجازه میدیم دونه های گندم باز بشه و گندما نرم بشه.
فوت کوزه گری:اگه تو این مرحله که گندم رو اضافه میکنیم همش نزنین دیگه گندمتون ته نمیگیره میتونین حدود سه الی چهار ساعت با شعله کم بزارین روی حرارت بمونه، بدون اینکه نگران ته گرفتن گندمتون باشین.
گوشت رو هم با مقداری آب و پیاز تکه شده و چوب دارچین میپزیم تا کامل نرم بشه(برای راحتی کار میتونی از زودپز هم استفاده کنین).
بعد که گوشت پخت اگه استخون داشت استخوناش رو جدا میکنیم و ریش ریش میکنیم.
آب باقیمانده گوشت رو هم صاف میکنیم.
آب گوشت رو به گندمای پخته شده اضافه میکنیم.
بعد گندمای پخته رو با گوشتکوب برقی یا مخلوط کن میکس میکنیم بعد از صافی فلزی رد میکنیم تا پوسته های گندم جدا بشه.البته این مرحله اختیاریه و من چون وقت کم داشتم اینبار از صافی رد نکردم ولی اگه پوسته های گندم رو جدا کنین حلیمتون لطیفتر و یکدست تر میشه.
گندمای صاف شده رو میریزیم داخل قابلمه.
گوشتای ریش شده رو میریزیم داخل کاسه کمی از گندمای صاف شده رو به گوشت اضافه میکنیم با گوشت کوب دستی میکوبیمش تا له و کشدار بشه بعد به قابلمه اصلی حلیم اضافه میکنیم.
۵۰ گرم کره باقیمانده به اضافه کمی پودر دارچین و فلفل سیاه میریزیم.
میزاریم حلیممون جا بیفته تو این مدت مدام هم میزنیم حلیممون ته نگیره.
آخر کار هم با پیاز داغ و دارچین تزیینش میکنیم.
امیدوارم درست کنین و لذت ببرین.
سوالی داشتین در خدمتم