• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    فواید مصرف شلغم

    فواید مصرف شلغم

    شلغم (Brassicarapa) یک سبزی ریشه ای و عضوی از خانواده چلیپایی ها است، همراه با سبزیجات دیگری مانند بوک چوی، کلم بروکسل و کلم پیچ.

    آنها یکی از مهم ترین محصولات گیاهی جهان هستند، زیرا از آنها برای تغذیه انسان و گاو استفاده می شود.

    رایج ترین انواع شلغم از بیرون ارغوانی، قرمز یا سبز است و دارای پیازی با گوشت سفید – که به آن ریشه یا اندام ذخیره هم می گویند – که بالای سطح زمین رشد می کند و پوستی صاف و بدون زخم یا ریشه های جانبی دارد .

    هم ریشه و هم برگ‌های آن‌ها که به عنوان سبزی شلغم نیز شناخته می‌شوند، برای خوردن بی‌خطر هستند و مانند بسیاری از سبزیجات چلیپایی، به‌خاطر اثرات سلامتی‌شان مورد تحسین قرار می‌گیرند.

    فواید مصرف شلغم : ارزش غذایی

    شلغم مشخصات غذایی عالی دارد.

    مانند سایر سبزیجات چلیپایی، کالری کمی دارند اما حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی هستند.

    یک پیمانه (130 گرم) شلغم خام مکعبی شده حاوی :

    • کالری: 36
    • کربوهیدرات: 8 گرم
    • فیبر: 2 گرم
    • پروتئین: 1 گرم
    • ویتامین C: 30 درصد از ارزش روزانه
    • فولات: 5 درصد از ارزش روزانه
    • فسفر: 3 درصد از ارزش روزانه
    • کلسیم: 3٪ از ارزش روزانه

    فواید مصرف شلغم : خواص ضد سرطانی

    شلغم حاوی چندین ترکیب گیاهی مفید است که با خواص مبارزه با سرطان مرتبط است.

    شلغم علاوه بر محتوای بالای ویتامین C خود، که ممکن است به جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک کند، سرشار از گلوکوزینولات است .

    گلوکوزینولات ها گروهی از ترکیبات گیاهی فعال زیستی هستند که فعالیت آنتی اکسیدانی را نیز ارائه می کنند، به این معنی که اثرات تحریک کننده سرطان استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند.

    مطالعات متعدد مصرف بیشتر گلوکوزینولات ها را با کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان های ریه، کولون و رکتوم مرتبط دانسته اند .

    علاوه بر این، شلغم حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئیدها – عمدتاً آنتوسیانین ها – نوع دیگری از آنتی اکسیدان با اثرات ضد سرطانی اثبات شده است .

    آنتوسیانین ها در میوه ها و سبزیجات آبی و بنفش مانند شلغم وجود دارند و خوردن آنها با میزان کمتر بیماری های مزمن و دژنراتیو مرتبط است .

    فواید مصرف شلغم : به کنترل سطح قند خون

    مدیریت قند خون برای سلامتی، به ویژه برای کسانی که دیابت دارند، حیاتی است و مطالعات حیوانی نشان می دهد که شلغم ممکن است اثرات ضد دیابتی داشته باشد.

    یک مطالعه 9 ماهه بر روی موش‌هایی که رژیم غذایی قند بالایی داشتند نشان داد که درمان با 45 میلی‌گرم عصاره شلغم به ازای هر پوند (100 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم) از وزن بدن، در مقایسه با گروه کنترل، سطح قند خون را کاهش داد و سطح انسولین را افزایش داد.

    این مطالعه همچنین نشان داد که این عصاره به اصلاح سایر اختلالات متابولیک مرتبط با دیابت، مانند سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون بالا کمک می کند.

    نتایج مشابهی پس از آزمایش اثرات ضد دیابتی سبزی شلغم بدست آمد.

    یک مطالعه 28 روزه روی موش‌های مبتلا به دیابت مشاهده کرد که آن‌هایی که روزانه 90 تا 180 میلی‌گرم عصاره برگ شلغم در هر پوند (200 تا 400 میلی‌گرم در کیلوگرم) تغذیه می‌کردند، قند خون را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دادند، همچنین کل و LDL (بد) را کاهش دادند. ) سطح کلسترول .

    هر دو مطالعه موافقند که اثرات ضد دیابتی شلغم و عصاره سبز شلغم ممکن است ناشی از عوامل متعددی باشد، از جمله :

    • افزایش پاکسازی قند خون
    • کاهش تولید گلوکز (قند) توسط کبد
    • کاهش جذب کربوهیدرات

    با این حال، با توجه به اینکه مطالعات فقط انواع مختلف عصاره ها را روی موش ها آزمایش کردند، مشخص نیست که شلغم تازه و شلغم دارای اثرات مشابهی در انسان هستند یا خیر.

    ممکن است اثرات ضد التهابی ایجاد کند

    التهاب با بسیاری از بیماری های مزمن مانند ورم مفاصل، سرطان و فشار خون بالا ناشی از سفت شدن رگ ها همراه است.

    گلوکوزینولات های موجود در شلغم به ایندول ها و ایزوتیوسیانات ها تجزیه می شوند که هر دو محصول جانبی فعال زیستی با خواص ضد التهابی هستند .

    یک نوع خاص از ایندول در شلغم، آرولکسین است، که مطالعات نشان می دهد که ترکیبات التهابی مانند اکسید نیتریک، نوعی رادیکال آزاد درگیر در فرآیند التهاب را مسدود می کند.

    فواید مصرف شلغم

    ممکن است در برابر باکتری های مضر محافظت کند

    گلوکوزینولات شلغم همچنین به ایزوتیوسیانات ها تجزیه می شود، گروهی از ترکیبات که قادر به مهار رشد میکروبی و باکتریایی هستند.

    مطالعات نشان داده اند که ایزوتیوسیانات ها با باکتری های رایج بیماری زا مانند E. coli و S. aureus مبارزه می کنند.

    یک مطالعه مشخص کرد که ایزوتیوسیانات های سبزیجات چلیپایی تا 87 درصد اثر ضد باکتریایی بر روی سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک استافیلوکوکوس اورئوس دارند.

    با توجه به افزایش اخیر موارد مقاومت باکتریایی، محققان مطالعات را برای ارزیابی اثر بالقوه ترکیب ایزوتیوسیانات ها با آنتی بیوتیک های استاندارد انجام داده اند.

    نتایج نشان می دهد که با هم، آنها ممکن است تأثیر قابل توجهی در کنترل رشد باکتری ها داشته باشند.

    سایر مزایای سلامتی بالقوه

    ریشه و سبزی شلغم ممکن است فواید سلامتی بیشتری داشته باشد، از جمله:

    • ممکن است به مدیریت وزن کمک کند. شلغم سبزیجات کم کالری و غیر نشاسته ای با شاخص گلیسمی پایین است، بنابراین خوردن آن کمترین تأثیری بر سطح قند خون شما دارد. طبق تحقیقات، این ویژگی ها از وزن سالم پشتیبانی می کند .
    • ممکن است سلامت استخوان را تقویت کند. ویتامین K نقش کلیدی در متابولیسم استخوان ایفا می کند و مطالعات نشان می دهد که گلوکوزینولات ها ممکن است بر شکل گیری استخوان تأثیر مثبت بگذارند.
    • ممکن است از کبد شما محافظت کند. نشان داده شده است که محتوای آنتوسیانین ها و ترکیبات گوگردی شلغم، مانند گلوکوزینولات ها، اثرات محافظتی از کبد دارد .

    چگونه شلغم را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم

    شلغم را می توان به صورت پخته یا خام مصرف کرد و سبزی شلغم یک افزودنی عالی به سالاد است.

    در اینجا چند راه برای گنجاندن شلغم در رژیم غذایی شما وجود دارد:

    • مقداری شلغم آب پز را به دستور پخت سیب زمینی پوره خود اضافه کنید.
    • آنها را نازک برش دهید و بپزید تا چیپس شلغم ترد آماده شود.
    • شلغم مکعبی را با سیب زمینی و هویج هنگام کباب کردن یا برشته کردن سبزیجات مخلوط کنید.
    • مقداری شلغم رنده شده به سالاد کلم اضافه کنید تا نسخه ای خوش طعم تر داشته باشید.

    پخت شلغم بسیار آسان است و افزودن آن به برخی از غذاهای مورد علاقه تان مطمئنا ارزش غذایی آن را افزایش می دهد.

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author