• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    فواید مصرف گلابی – تاثیرت مصرف گلابی بر سلامتی

    فواید مصرف گلابی

    گلابی میوه های شیرین و زنگوله ای شکلی است که از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است. آنها را می توان به صورت ترد یا نرم مصرف کرد.

    آنها نه تنها خوشمزه هستند، بلکه فواید سلامتی زیادی را نیز ارائه می دهند که توسط علم پشتیبانی می شود.

    فواید مصرف گلابی : بسیار مغذی

    گلابی انواع مختلفی دارد. گلابی Bartlett، Bosc و D’Anjou از محبوب‌ترین گلابی‌ها هستند، اما حدود 100 نوع آن در سراسر جهان رشد می‌کنند .

    یک گلابی با اندازه متوسط (178 گرم) مواد مغذی زیر را فراهم می کند :

    • کالری: 101
    • پروتئین: 1 گرم
    • کربوهیدرات: 27 گرم
    • فیبر: 6 گرم
    • ویتامین C: 12 درصد از ارزش روزانه
    • ویتامین K: 6 درصد ارزش روزانه
    • پتاسیم: 4٪ از ارزش روزانه
    • مس: 16 درصد ارزش روزانه

    همین وعده مقدار کمی فولات، پروویتامین A و نیاسین را نیز فراهم می کند. فولات و نیاسین برای عملکرد سلولی و تولید انرژی مهم هستند، در حالی که پروویتامین A از سلامت پوست و بهبود زخم پشتیبانی می کند .

    گلابی نیز منبعی غنی از مواد معدنی مهم مانند مس و پتاسیم است. مس در ایمنی، متابولیسم کلسترول و عملکرد اعصاب نقش دارد، در حالی که پتاسیم به انقباضات عضلانی و عملکرد قلب کمک می کند .

    علاوه بر این، این میوه ها منبع عالی آنتی اکسیدان های پلی فنل هستند که از آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند. حتما گلابی را کامل بخورید، زیرا پوست آن شش برابر بیشتر از گوشت آن پلی فنول دارد .

    فواید مصرف گلابی : ارتقاء سلامت روده

    گلابی منبع عالی فیبر محلول و نامحلول است که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است. این فیبرها با نرم کردن و حجیم کردن مدفوع به حفظ نظم روده کمک می کنند .

    یک گلابی متوسط (178 گرم) حاوی 6 گرم فیبر است – 22 درصد از نیاز روزانه شما به فیبر.

    علاوه بر این، فیبرهای محلول، باکتری های سالم روده شما را تغذیه می کنند. به این ترتیب، آنها به عنوان پری بیوتیک در نظر گرفته می شوند که با پیری سالم و بهبود ایمنی مرتبط هستند .

    قابل توجه است که فیبر ممکن است به رفع یبوست کمک کند. در یک مطالعه 4 هفته‌ای، 80 فرد بزرگسال مبتلا به این بیماری روزانه 24 گرم پکتین (نوعی فیبر موجود در میوه) دریافت کردند. آنها تسکین یبوست و افزایش سطح باکتری های سالم روده را تجربه کردند .

    از آنجایی که پوست گلابی حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است، بهتر است این میوه را بدون پوست مصرف کنید (منبع معتبر 2).

    فواید مصرف گلابی : حاوی ترکیبات گیاهی مفید

    گلابی ترکیبات گیاهی مفید بسیاری را ارائه می دهد که به این میوه ها رنگ های متفاوتی می بخشد.

    به عنوان مثال، آنتوسیانین ها به برخی گلابی ها رنگ قرمز یاقوتی می دهند. این ترکیبات ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد و رگ‌های خونی را تقویت کند .

    اگرچه تحقیقات خاصی روی آنتوسیانین گلابی مورد نیاز است، مطالعات جمعیتی متعددی نشان می‌دهد که مصرف زیاد غذاهای غنی از آنتوسیانین مانند انواع توت‌ها با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است .

    گلابی با پوست سبز دارای لوتئین و زآگزانتین است، دو ترکیب ضروری برای تیزبینی بینایی، به خصوص با افزایش سن .

    باز هم، بسیاری از این ترکیبات گیاهی مفید در پوست متمرکز می شوند .

    فواید مصرف گلابی : خاصیت ضد التهابی

    اگرچه التهاب یک پاسخ ایمنی طبیعی است، اما التهاب مزمن یا طولانی مدت می تواند به سلامت شما آسیب برساند. این با بیماری های خاصی از جمله بیماری قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است .

    گلابی منبع غنی از آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی است که به مبارزه با التهاب کمک می کند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد .

    چندین بررسی بزرگ مصرف بالای فلاونوئید را با کاهش خطر بیماری قلبی و دیابت مرتبط می‌دانند. این اثر ممکن است به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی این ترکیبات باشد .

    علاوه بر این، گلابی حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی مانند مس و ویتامین های C و K است که با التهاب نیز مبارزه می کند .

    فواید مصرف گلابی

    اثرات ضد سرطانی

    گلابی حاوی ترکیبات مختلفی است که ممکن است خواص ضد سرطانی از خود نشان دهند. به عنوان مثال، محتویات آنتوسیانین و اسید سینامیک آنها برای مبارزه با سرطان نشان داده شده است .

    چند مطالعه نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی غنی از میوه‌ها، از جمله گلابی، ممکن است در برابر برخی از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، معده و مثانه محافظت کنند .

    برخی از مطالعات جمعیتی نشان می‌دهند که میوه‌های غنی از فلاونوئید مانند گلابی نیز ممکن است در برابر سرطان سینه و تخمدان محافظت کنند، و این میوه را به انتخابی ویژه برای زنان تبدیل می‌کند .

    در حالی که خوردن میوه بیشتر ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. گلابی را نباید جایگزینی برای درمان سرطان در نظر گرفت.

    کاهش خطر دیابت

    گلابی – به ویژه انواع قرمز – ممکن است به کاهش خطر دیابت کمک کند.

    یک مطالعه بزرگ روی بیش از 200000 نفر نشان داد که خوردن 5 وعده یا بیشتر در هفته از میوه های غنی از آنتوسیانین مانند گلابی قرمز با 23 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است .

    علاوه بر این، یک مطالعه موش نشان داد که ترکیبات گیاهی، از جمله آنتوسیانین ها، در پوست گلابی هم اثرات ضد دیابت و هم ضد التهابی را نشان می دهند .

    علاوه بر این، فیبر موجود در گلابی هضم را کند می کند و به بدن شما زمان بیشتری برای تجزیه و جذب کربوهیدرات ها می دهد. این همچنین می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند و به طور بالقوه به پیشگیری و کنترل دیابت کمک کند .

    ممکن است سلامت قلب را تقویت کند

    گلابی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

    آنتی اکسیدان های پروسیانیدین آنها ممکن است سفتی بافت قلب را کاهش دهد، کلسترول LDL (بد) را کاهش دهد و کلسترول HDL (خوب) را افزایش دهد.

    این پوست حاوی یک آنتی اکسیدان مهم به نام کورستین است که تصور می شود با کاهش التهاب و کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول برای سلامت قلب مفید است .

    یک مطالعه روی 40 بزرگسال مبتلا به سندرم متابولیک، مجموعه‌ای از علائم که خطر بیماری قلبی شما را افزایش می‌دهد، نشان داد که خوردن 2 گلابی متوسط ​​در روز به مدت 12 هفته، عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و دور کمر را کاهش می‌دهد.

    یک مطالعه بزرگ و 17 ساله روی بیش از 30000 زن نشان داد که هر وعده 80 گرمی میوه در روز خطر بیماری قلبی را 6 تا 7 درصد کاهش می دهد. برای زمینه، 1 گلابی متوسط ​​حدود 178 گرم وزن دارد .

    علاوه بر این، مصرف منظم گلابی و سایر میوه های گوشت سفید خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. یک مطالعه 10 ساله روی بیش از 20000 نفر نشان داد که مصرف هر 25 گرم میوه با گوشت سفید در روز خطر سکته مغزی را تا 9 درصد کاهش می دهد .

    کاهش وزن

    گلابی کم کالری، پر آب و سرشار از فیبر است. این ترکیب آنها را به غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل می کند، زیرا فیبر و آب می توانند به سیر نگه داشتن شما کمک کنند.

    وقتی سیر هستید، به طور طبیعی کمتر مستعد خوردن هستید.

    در یک مطالعه 12 هفته ای، 40 بزرگسال که روزانه 2 گلابی می خوردند تا 1.1 اینچ (2.7 سانتی متر) دور کمر خود را از دست دادند .

    به علاوه، یک مطالعه 10 هفته ای نشان داد که زنانی که 3 گلابی در روز به رژیم غذایی معمول خود اضافه می کنند، به طور متوسط 1.9 پوند (0.84 کیلوگرم) از دست دادند. آنها همچنین بهبودهایی را در پروفایل لیپیدی خود، نشانگر سلامت قلب مشاهده کردند .

    آسان برای افزودن به رژیم غذایی

    گلابی در تمام طول سال در دسترس است و به راحتی در اکثر فروشگاه های مواد غذایی یافت می شود.

    اگر به طور کامل خورده شوند – با یک مشت آجیل در صورت تمایل – یک میان وعده عالی را درست می کنند. همچنین اضافه کردن آنها به غذاهای مورد علاقه خود مانند بلغور جو دوسر، سالاد و اسموتی آسان است.

    روش های محبوب پخت و پز شامل کباب کردن است. گلابی به خوبی مکمل مرغ است. آنها همچنین به خوبی با ادویه هایی مانند دارچین و جوز هندی، پنیرهایی مانند گودا و بری و موادی مانند لیمو و شکلات جفت می شوند.

    هر طور که آنها را انتخاب کنید، به یاد داشته باشید که پوست را برای دریافت بیشتر مواد مغذی در نظر بگیرید.

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author