فواید مصرف انگور
انگور یک میان وعده سریع و خوشمزه است که می توانید در خانه یا در حال حرکت از آن لذت ببرید.
شما می توانید آنها را در رنگ های مختلف از جمله سبز، قرمز، سیاه، زرد و صورتی پیدا کنید. آنها به اشکال مختلف نیز وجود دارند، از کشمش گرفته تا ژله و آب میوه. انواع دانه دار و بدون دانه نیز وجود دارد.
انگور فواید زیادی برای سلامتی دارد که در درجه اول به دلیل محتوای بالای مواد مغذی و آنتی اکسیدانی آن است.
فواید مصرف انگور : پر از مواد مغذی
انگور دارای چندین ماده مغذی مهم است. فقط 1 فنجان (151 گرم) انگور قرمز یا سبز فراهم می کند:
- کالری: 104
- کربوهیدرات: 27 گرم
- پروتئین: 1 گرم
- چربی: 0.2 گرم
- فیبر: 1.4 گرم
- مس: 21 درصد از ارزش روزانه
- ویتامین K: 18 درصد از ارزش روزانه
- تیامین (ویتامین B1): 9٪ از ارزش روزانه
- ریبوفلاوین (ویتامین B2): 8 درصد ارزش روزانه
- ویتامین B6: 8 درصد از ارزش روزانه
- پتاسیم: 6 درصد ارزش روزانه
- ویتامین C: 5٪ از ارزش روزانه
- منگنز: 5 درصد از ارزش روزانه
- ویتامین E: 2٪ از ارزش روزانه
همانطور که می بینید، انگور یک منبع غنی از مس و ویتامین K است. مس یک ماده معدنی ضروری در تولید انرژی است، در حالی که ویتامین K برای لخته شدن خون و استخوان های سالم حیاتی است .
انگور همچنین مقادیر خوبی از ویتامین های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 را فراهم می کند. هم تیامین و هم ریبوفلاوین برای رشد و نمو مورد نیاز هستند، در حالی که B6 عمدتاً برای متابولیسم پروتئین مورد نیاز است .
ممکن است به سلامت قلب کمک کند
انگور ممکن است از طرق مختلف سلامت قلب را تقویت کند.
فواید مصرف انگور : کاهش فشار خون
یک فنجان (151 گرم) انگور حاوی 6 درصد DV برای پتاسیم است. این ماده معدنی برای حفظ سطح فشار خون سالم ضروری است .
شواهد نشان می دهد که پتاسیم در درجه اول با کمک به گشاد شدن شریان ها و رگ ها به کاهش فشار خون کمک می کند. همچنین ممکن است به دفع سدیم کمک کند و از باریک شدن شریان ها و سیاهرگ ها که در غیر این صورت فشار خون را افزایش می دهد، جلوگیری کند.
با این حال، بررسی 32 مطالعه نشان داد که مصرف پتاسیم بسیار کم و بیش از حد ممکن است منجر به فشار خون بالا شود. محققان توصیه کردند که به توصیه فعلی مصرف روزانه 4.7 گرم پایبند باشید .
فواید مصرف انگور : کاهش کلسترول
ترکیبات موجود در انگور ممکن است با کاهش جذب کلسترول به محافظت در برابر سطوح بالای کلسترول کمک کند.
در یک مطالعه 8 هفته ای بر روی 69 فرد مبتلا به کلسترول بالا، خوردن 3 فنجان (500 گرم) انگور قرمز در روز به کاهش سطح کلسترول کل و LDL (بد) کمک کرد. با این حال، انگور سفید همان اثر را نداشت .
علاوه بر این، رژیم های غذایی سرشار از رسوراترول – یک آنتی اکسیدان در انگور – مانند رژیم مدیترانه ای نشان داده شده است که سطح کلسترول را کاهش می دهد.
فواید مصرف انگور : آنتی اکسیدان بالا
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به ترمیم آسیب سلول های ناشی از رادیکال های آزاد – مولکول های مضری که باعث استرس اکسیداتیو می شوند – کمک می کنند. استرس اکسیداتیو با چندین بیماری مزمن از جمله دیابت، سرطان و بیماری قلبی مرتبط است .
انگور سرشار از چندین آنتی اکسیدان قوی است. بیشترین غلظت آنتی اکسیدان ها در پوست و دانه ها یافت می شود. با این حال، عوامل متعددی ممکن است بر غلظت آنها تأثیر بگذارد، از جمله انواع انگور، بلوغ، ذخیره سازی پس از برداشت، و عوامل محیطی.
جالب اینجاست که این ترکیبات مفید حتی پس از تخمیر نیز وجود دارند، به همین دلیل است که شراب نیز یک منبع آنتی اکسیدانی است .
برخی از انواع انگور حاوی محتوای بالاتری از آنتوسیانین ها هستند، دسته ای از فلاونوئیدها که به این میوه ها رنگ های نارنجی، قرمز، آبی، صورتی و بنفش می دهند. مطالعات انسانی و حیوانی نشان میدهد که آنتوسیانینها ممکن است به پیشگیری یا درمان بیماریهای مغزی و قلبی کمک کنند.
دیگر آنتی اکسیدان های مهم موجود در این میوه رسوراترول و کورستین هستند که ممکن است در برابر بیماری قلبی، سطح قند خون بالا و سرطان محافظت کنند.
انگور همچنین حاوی ویتامین C، بتا کاروتن، لوتئین و اسید الاژیک است که آنتی اکسیدان های قدرتمندی نیز هستند.
فواید مصرف انگور : اثرات ضد سرطانی
آنتی اکسیدان های موجود در انگور ممکن است در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کنند .
رسوراترول، آنتی اکسیدان موجود در این میوه، ممکن است با کاهش التهاب، عمل به عنوان یک آنتی اکسیدان، و جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی در بدن شما کمک کند. در واقع، برای اثرات آن در برابر سرطان های متعدد مورد مطالعه قرار گرفته است.
انگور همچنین حاوی آنتی اکسیدان های کوئرستین، آنتوسیانین و کاتچین است – که همگی ممکن است اثرات مبارزه با سرطان داشته باشند .
مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که عصاره انگور ممکن است رشد و گسترش سلول های سرطان روده بزرگ و سینه انسان را مسدود کند.
علاوه بر این، یک مطالعه 2 هفته ای روی 30 نفر نشان داد که افراد بالای 50 سال که روزانه 0.3 تا 1 پوند (150 تا 450 گرم) انگور می خوردند، نشانگرهای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تجربه کردند.
در حالی که مطالعات انسانی بیشتری مورد نیاز است، رژیم غذایی سرشار از غذاهای غنی از آنتی اکسیدان، مانند انگور، با کاهش خطر سرطان مرتبط است .
فواید مصرف انگور :محافظت در برابر دیابت
انگور حاوی 23 گرم قند در هر فنجان (151 گرم) است که ممکن است شما را متعجب کند که آیا برای افراد مبتلا به دیابت انتخاب خوبی است یا خیر .
اگر به رتبه بندی شاخص گلیسمی (GI) آنها نگاهی بیندازید – اندازه گیری سرعت افزایش قند خون توسط یک غذا – خواهید دید که بسته به نوع انگور از 49 تا 59 متغیر است.
به طور مشابه، تعریف GI پایین بسته به منبع متغیر است – برخی افراد زیر 55 را پایین در نظر می گیرند، در حالی که دیگران زیر 50 را پایین می دانند.
این به این معنی است که امتیاز GI انگور ممکن است از پایین تا متوسط متغیر باشد، در این صورت ممکن است سطح قند خون شما را با سرعتی آهسته یا متوسط افزایش دهند، اما لزوماً آن را افزایش نمیدهند.
با این حال، به خاطر داشته باشید که خوردن بیش از حد یک غذای با GI پایین همان تاثیری را بر قند خون دارد که خوردن یک غذای با GI بالا. بنابراین، بهتر است انگور را در حد اعتدال مصرف کنید.
علاوه بر این، ترکیبات موجود در انگور ممکن است به بهبود نشانگرهای پاسخ انسولین کمک کند.
در بررسی 29 مطالعه بر روی 1297 بزرگسال، انگور و مکمل های انگور به طور قابل توجهی آنچه را که ارزیابی مدل هموستاتیک مقاومت به انسولین (HOMA-IR) نامیده می شود، اندازه گیری مقاومت به انسولین کاهش داد.
به طور خاص، ترکیب رسوراترول ممکن است توانایی بدن شما در استفاده از انسولین را با استفاده از:
- کاهش مقاومت به انسولین
- افزایش حساسیت به انسولین
- محافظت از سلول های بتای پانکراس که انسولین تولید می کنند
- بهبود تولید انسولین
- افزایش تعداد گیرنده های گلوکز در غشای سلولی
مدیریت سطح قند خون در طول زمان برای کاهش خطر دیابت و جلوگیری از عوارض مرتبط با دیابت مهم است.
فواید مصرف انگور : سلامت چشم
ترکیبات گیاهی موجود در انگور ممکن است از بیماری های شایع چشم محافظت کند.
به عنوان مثال، در مطالعهای روی موشها، آن دسته از انگورهایی که تغذیه شده بودند، علائم آسیب کمتری به شبکیه چشم نشان دادند و عملکرد شبکیه بهتری نسبت به موشهایی داشتند که این میوه به آنها داده نشده بود .
علاوه بر این، در یک مطالعه لوله آزمایشی، رسوراترول برای محافظت از سلول های شبکیه چشم انسان در برابر اشعه ماوراء بنفش A (UVA) مشخص شد. این ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)، یک بیماری شایع چشمی را کاهش دهد .
طبق یک بررسی، رسوراترول همچنین ممکن است در برابر گلوکوم، آب مروارید و بیماری چشم دیابتی محافظت کند.
بعلاوه، انگور حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین است که نشان داده شده است که به حفظ سلامت چشم، بهبود عملکرد بینایی و پیشگیری از بیماری های شایع چشم مرتبط با افزایش سن کمک می کند.
فواید مصرف انگور : بهبود حافظه، توجه و خلق و خو
خوردن انگور ممکن است حافظه و سلامت مغز را تقویت کند.
در یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 111 فرد مسن سالم، مصرف روزانه 250 میلی گرم مکمل انگور به طور قابل توجهی نمرات آزمون سنجش توجه، حافظه و زبان را در مقایسه با مقادیر پایه بهبود بخشید.
مطالعه دیگری در بزرگسالان جوان سالم نشان داد که نوشیدن 7.8 اونس (230 میلی لیتر) آب انگور باعث بهبود خلق و خو و سرعت مهارت های مرتبط با حافظه 20 دقیقه پس از مصرف می شود.
علاوه بر این، در یک مطالعه روی موش ها، مصرف 4 هفته رزوراترول باعث بهبود یادگیری، حافظه و خلق و خو شد. علاوه بر این، مغز موشها نشانههایی از افزایش رشد و جریان خون را نشان داد.
در نهایت، رسوراترول ممکن است با کاهش التهاب مغز و حذف پپتید آمیلوئید بتا، که تجمع آن با این وضعیت مرتبط است، در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند.
حمایت از سلامت استخوان
انگور حاوی بسیاری از مواد معدنی است که برای سلامت استخوانها ضروری هستند – از جمله پتاسیم، منگنز، و ویتامینهای B، C و K، که به پیشگیری از پوکی استخوان کمک میکند، وضعیتی که منجر به استخوانهای شکننده میشود.
علاوه بر این، مطالعات حیوانی و انسانی نشان می دهد که رسوراترول ممکن است تراکم استخوان را بهبود بخشد.
به عنوان مثال، در یک مطالعه 8 هفتهای، موشهایی که پودر انگور منجمد شده را تغذیه کردند، نسبت به موشهایی که پودر را دریافت نکردند، جذب استخوان و حفظ کلسیم بهتری داشتند.
علاوه بر این، یک مطالعه 2 ساله در زنان یائسه نشان داد که مصرف 75 میلی گرم رسوراترول دو بار در روز، تراکم مواد معدنی استخوان را بهبود می بخشد و از دست دادن استخوان را کاهش می دهد و خطر شکستگی های عمده و شکستگی لگن را کاهش می دهد .
با این حال، مطالعات انسانی در حال حاضر وجود ندارد.
محافظت در برابر باکتری ها و قارچ ها
چندین ترکیب موجود در انگور ممکن است در برابر میکروارگانیسم های مضر محافظت کنند.
به عنوان مثال، رسوراترول دارای خواص ضد میکروبی است که از رشد باکتری ها و قارچ هایی مانند کمپیلوباکتر ژژونی و کاندیدا آلبیکنس جلوگیری می کند .
همچنین ممکن است از بیماری های ناشی از غذا محافظت کند. هنگامی که به انواع مختلف غذا اضافه می شود، رزوراترول به جلوگیری از رشد باکتری های مضر مانند E. coli کمک می کند.
سایر ترکیبات موجود در انگور با فعالیت ضد میکروبی شامل آنتوسیانین ها هستند که ممکن است دیواره سلولی باکتری را از بین ببرند.
در نهایت، انگور منبع خوبی از ویتامین C است که به دلیل فواید سیستم ایمنی آن به خوبی شناخته شده است.
کاهش علائم پیری و افزایش طول عمر
ترکیبات گیاهی موجود در انگور ممکن است بر پیری و طول عمر تأثیر بگذارد.
تحقیقات نشان می دهد که رسوراترول ممکن است با تقلید از اثرات مفید محدودیت کالری، مانند کاهش استرس اکسیداتیو، افزایش مقاومت در برابر استرس و بهبود پاسخ التهابی، علائم پیری را به تعویق بیندازد.
به خاطر داشته باشید که این فواید فقط در مطالعات حیوانی دیده شده است.
علاوه بر این، رسوراترول ژن SirT1 را فعال میکند که با رژیمهای غذایی کم کالری فعال میشود و با طول عمر بیشتر مرتبط است .
رسوراترول همچنین سیرتوئین را فعال می کند، پروتئینی که فرآیندهای سلولی مانند پیری و مرگ سلولی را تنظیم می کند .
ممکن است التهاب را کاهش دهد
در حالی که التهاب سطح پایین یک پاسخ بدنی معمولی است، التهاب مزمن نقش کلیدی در ایجاد شرایط سلامت درازمدت مانند سرطان، بیماری قلبی، دیابت، آرتریت و اختلالات خودایمنی دارد.
قابل ذکر است، ترکیبات آنتوسیانین و رسوراترول در انگور با خواص ضد التهابی قوی مرتبط است.
تحقیقات نشان می دهد که هر دو ترکیب می توانند بیان نشانگرهای التهابی مانند فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-alpha) و اینترلوکین-6 (IL-6) را سرکوب کنند.
با این حال، مطالعات مربوط به خود انگور وجود ندارد.
مفید برای سلامت پوست و مو
رسوراترول ممکن است اثرات محافظتی متعددی روی پوست و موی شما داشته باشد.
در واقع، این ترکیب در محصولات آرایشی محبوبیت پیدا کرده است، زیرا به سد پوست نفوذ می کند و غلظت کلاژن را افزایش می دهد و همچنین از آسیب اشعه ماوراء بنفش ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید محافظت می کند.
مطالعات حیوانی نشان میدهد که اثر رسوراترول بر تولید کلاژن ممکن است باعث بهبود سریعتر زخم شود .
از آنجایی که استرس اکسیداتیو و التهاب در ریزش مو نقش دارند، تحقیقات نشان می دهد که رسوراترول همچنین ممکن است باعث رشد مو شود .
برای شروع، رسوراترول از فولیکول های مو در برابر آسیب های محیطی محافظت می کند. همچنین باعث افزایش سریع سلول های فولیکولی مهمی می شود که رشد مو را تشویق می کنند.
با این وجود، مطالعاتی در مورد اثرات مصرف انگور بر روی پوست و مو وجود ندارد.
اثرات ضد چاقی
چاقی ممکن است خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله دیابت، بیماری قلبی و سرطان را افزایش دهد.
قابل ذکر است که آنتوسیانین موجود در انگور ممکن است اثرات ضد چاقی داشته باشد. مطالعات روی موشهایی که با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدهاند نشان میدهد که آنتوسیانینها ممکن است افزایش وزن بدن را سرکوب کرده و محتوای چربی کبد را کاهش دهند .
علاوه بر این، تحقیقات روی حیوانات نشان داد که عصاره پروانتوسیانیدین از هسته انگور ممکن است سطح هورمون سیری GLP-1 را افزایش دهد، که ممکن است اشتها را کاهش دهد و مصرف غذا را کاهش دهد.
با این وجود، مطالعات انسانی کم است.
برطرف کردن یبوست
یبوست شامل دفع مدفوع کمتر از حد معمول و احساس تخلیه ناقص است .
تغییرات رژیم غذایی مانند افزایش مصرف فیبر و مایعات برای درمان ضروری است، زیرا کم آبی یک علت ثانویه شایع یبوست است .
فیبر موجود در میوه های کامل مانند انگور ممکن است با کاهش زمان حرکت مدفوع در روده بزرگ و همچنین افزایش وزن مدفوع و حرکات روزانه روده در مقایسه با آب میوه ها علائم یبوست را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.
علاوه بر این، انگور 81 درصد آب است، بنابراین ممکن است به شما در رسیدن به اهداف هیدراتاسیون کمک کند .
بهبود خواب
شواهد حاکی از ارتباط مستقیم بین رژیم غذایی و خواب است .
در واقع، مطالعات مشخص کرده اند که انگور منبع طبیعی ملاتونین است، یک هورمون تقویت کننده خواب که چرخه خواب و بیداری شما را تنظیم می کند .
به اندازه کافی جالب توجه است که ملاتونین عمدتا در پوست انگور یافت می شود، به همین دلیل است که در محصولاتی مانند آب انگور و شراب نیز وجود دارد .
از آنجایی که ملاتونین دست به دست با ساعت داخلی شما کار می کند، زمان مصرف یک عامل ضروری است که باید در نظر بگیرید. اگر برای کمک به خواب انگور می خورید، آن را در اوایل شب مصرف کنید.
به راحتی به رژیم غذایی افزوده می شود
انگور خوشمزه، همه کاره است و به راحتی در یک رژیم غذایی سالم گنجانده می شود. در اینجا چند راه برای لذت بردن از آنها وجود دارد:
- انگور را به تنهایی به عنوان میان وعده صبح یا بعد از ظهر بخورید.
- برای یک اسموتی غنی از مواد مغذی، آن را با اسفناج، خیار، موز، کلم پیچ و نعنا مخلوط کنید.
- روی ماست مورد علاقه خود را با آجیل خرد شده و کمی عسل سرو کنید.
- از انگور یخ زده به عنوان یک خوراکی با طراوت تابستانی لذت ببرید.
- انگورهای خرد شده را روی سالاد دلخواه خود بریزید.
- برای یک دسر شیرین اما سالم، آن را با سیب، توت فرنگی و شکلات تلخ همراه کنید.
- آب انگور 100% بنوشید.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !