فواید مصرف روغن نارگیل
یک مثال عالی از یک غذای بحث برانگیز روغن نارگیل است. این به طور کلی توسط رسانه ها ستایش می شود، اما برخی از دانشمندان شک دارند که مطابق با تبلیغات تبلیغاتی باشد.
عمدتاً سرزش بدی دریافت کرده است زیرا چربی اشباع شده بسیار بالایی دارد. اما مطالعات جدید نشان می دهد که چربی اشباع شده آنطور که قبلاً تصور می شد ناسالم نیست.
آیا روغن نارگیل یک غذای ناخواسته انسداد عروق است یا یک روغن آشپزی کاملا سالم؟ این مقاله به شواهد نگاه می کند.
روغن نارگیل دارای ترکیبی منحصر به فرد از اسیدهای چرب است
روغن نارگیل بسیار متفاوت از سایر روغن های پخت و پز است و حاوی ترکیب منحصر به فردی از اسیدهای چرب است.
اسیدهای چرب حدود 90 درصد اشباع هستند. اما روغن نارگیل شاید به دلیل محتوای بالای اسید لوریک چربی اشباع شده بی نظیر باشد .که حدود 40 درصد از کل محتوای چربی آن را تشکیل می دهد.
این باعث می شود روغن نارگیل در برابر اکسیداسیون در حرارت بالا بسیار مقاوم باشد. به همین دلیل برای روشهای پخت با حرارت بالا مانند سرخ کردن بسیار مناسب است .
روغن نارگیل نسبتاً غنی از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط است که حاوی حدود 7٪ اسید کاپریلیک و 5٪ اسید کاپریک است .
بیماران صرعی که رژیم های کتوژنیک دارند اغلب از این چربی ها برای القای کتوز استفاده می کنند. با این حال، روغن نارگیل برای این منظور مناسب نیست زیرا اثر کتوژنیک نسبتاً ضعیفی دارد.
در حالی که اسید لوریک اغلب یک اسید چرب با زنجیره متوسط در نظر گرفته می شود، دانشمندان در مورد مناسب بودن این طبقه بندی بحث می کنند.
روغن نارگیل سرشار از اسید لوریک است
روغن نارگیل حاوی حدود 40 درصد اسید لوریک است.
در مقایسه، بیشتر روغن های پخت و پز دیگر فقط حاوی مقادیر کمی از آن هستند. یک استثنا، روغن هسته خرما است که 47٪ اسید لوریک را فراهم می کند.
اسید لوریک یک واسطه بین اسیدهای چرب با زنجیره بلند و متوسط است.
در حالی که اغلب آن را با زنجیره متوسط در نظر می گیرند، متفاوت از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط واقعی هضم و متابولیزه می شود و اشتراکات بیشتری با اسیدهای چرب با زنجیره بلند دارد .
مطالعات نشان میدهند که اسید لوریک سطح کلسترول خون را افزایش میدهد، اما این بیشتر به دلیل افزایش کلسترول متصل به لیپوپروتئینهای با چگالی بالا (HDL) است .
افزایش کلسترول HDL نسبت به کلسترول کل با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
روغن نارگیل ممکن است لیپیدهای خون را بهبود بخشد
مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم روغن نارگیل باعث بهبود سطح لیپیدهای در گردش خون می شود و به طور بالقوه خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
یک مطالعه تصادفی کنترل شده بزرگ روی 91 بزرگسال میانسال اثرات خوردن 50 گرم روغن نارگیل، کره یا روغن زیتون فوق بکر روزانه را به مدت یک ماه بررسی کرد .
رژیم غذایی روغن نارگیل به طور قابل توجهی کلسترول HDL “خوب” را در مقایسه با کره و روغن زیتون فوق بکر افزایش داد.
مانند روغن زیتون فوق بکر، روغن نارگیل کلسترول بد LDL را افزایش نداد.
مطالعه دیگری در زنان مبتلا به چاقی شکمی نشان داد که روغن نارگیل HDL را افزایش داده و نسبت LDL به HDL را کاهش می دهد. در حالی که روغن سویا کلسترول کل و LDL را افزایش داده و HDL را کاهش می دهد .
این نتایج تا حدودی با مطالعات قدیمیتر که نشان میدهند روغن نارگیل کلسترول LDL را در مقایسه با روغن گلرنگ که منبعی از چربیهای غیراشباع چندگانه است، افزایش میدهد، ناسازگار است، اگرچه آن را به اندازه کره افزایش نمیدهد
این مطالعات نشان میدهد که روغن نارگیل در مقایسه با سایر منابع چربی اشباعشده مانند کره و روغن سویا، ممکن است در برابر بیماریهای قلبی محافظت کند.
با این حال، هنوز هیچ مدرکی مبنی بر تأثیر آن بر نقاط پایانی سخت مانند حملات قلبی یا سکته وجود ندارد.
فواید مصرف روغن نارگیل
روغن نارگیل ممکن است به کاهش وزن کمک کند
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد روغن نارگیل ممکن است به کاهش وزن کمک کند.
در یک مطالعه روی 40 زن مبتلا به چاقی شکمی، روغن نارگیل دور کمر را در مقایسه با روغن سویا کاهش داد و در عین حال چندین نشانگر سلامت دیگر را نیز بهبود بخشید .
مطالعه کنترل شده دیگری روی 15 زن نشان داد که روغن نارگیل بکر در مقایسه با روغن زیتون فوق بکر، اشتها را کاهش می دهد. هنگامی که به صبحانه مخلوط اضافه می شود.
این مزایا احتمالاً به دلیل اسیدهای چرب با زنجیره متوسط است، که ممکن است به طور بالقوه منجر به کاهش متوسط وزن بدن شود.
با این حال، دانشمندان اشاره کرده اند که شواهد موجود در مورد اسیدهای چرب با زنجیره متوسط را نمی توان در روغن نارگیل اعمال کرد.
علیرغم برخی شواهد امیدوارکننده، تحقیقات هنوز محدود است و برخی از محققان مزایای کاهش وزن روغن نارگیل را زیر سوال می برند .
جمعیت تاریخی که مقدار زیادی نارگیل می خوردند سالم بودند
اگر چربی نارگیل ناسالم باشد، انتظار می رود در جمعیت هایی که مقدار زیادی از آن را مصرف می کنند، مشکلاتی برای سلامتی مشاهده کنید.
در گذشته، جمعیتی از مردم بومی که درصد زیادی از کالری دریافتی خود را از نارگیل دریافت میکردند، بسیار سالمتر از بسیاری از افراد جامعه غربی بودند.
برای مثال، توکلاواییها بیش از 50 درصد کالری خود را از نارگیل دریافت میکردند. بزرگترین مصرفکننده چربیهای اشباع شده در جهان بودند. کیتاوان ها تا 17 درصد کالری را به عنوان چربی اشباع شده، عمدتاً از نارگیل می خوردند.
به نظر میرسد که هر دوی این جمعیتها علیرغم مصرف بالای چربیهای اشباع، هیچ اثری از بیماری قلبی ندارند و در مجموع از سلامت استثنایی برخوردار بودند.
با این حال، این افراد بومی به طور کلی از سبک زندگی سالم پیروی می کردند. غذاهای دریایی و میوه های زیادی می خوردند و عملاً هیچ غذای فرآوری شده مصرف نمی کردند.
جالب است بدانید که آنها به نارگیل، گوشت نارگیل و کرم نارگیل متکی بودند .نه روغن نارگیل فرآوری شده ای که امروزه در سوپرمارکت ها می خرید.
با این وجود، این مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که افراد می توانند با رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده از نارگیل سالم بمانند .
فقط به خاطر داشته باشید که سلامت این جمعیت های بومی اقیانوس آرام نشان دهنده سبک زندگی سالم آنهاست، نه لزوما مصرف بالای نارگیل آنها.
در پایان، فواید روغن نارگیل احتمالاً به سبک زندگی، فعالیت بدنی و رژیم غذایی شما بستگی دارد. اگر از یک رژیم غذایی ناسالم پیروی می کنید و ورزش نمی کنید، مصرف زیاد روغن نارگیل هیچ فایده ای برای شما نخواهد داشت.
فواید مصرف روغن نارگیل
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !