• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    درمان و پیشگیری از نقرس

    درمان و پیشگیری از نقرس

    اجتناب از برخی غذاهای پر پورین و مدیریت وزن ممکن است به پیشگیری از علائم دردناک نقرس کمک کرده و از پیشرفت آن در وهله اول جلوگیری کند. درک اینکه چگونه غذا بر نقرس تأثیر می گذارد و چه چیزی بخوریم می تواند به فرد کمک کند تا علائم خود را مدیریت کند.

    نقرس نوعی آرتریت است که زمانی رخ می دهد که اسید اوریک بیش از حد در بدن باعث ایجاد کریستال در مفاصل و در نتیجه درد و التهاب شود.

    رژیم غذایی نقش مهمی در نقرس ایفا می کند زیرا برخی از غذاها می توانند باعث اسید اوریک اضافی یا هیپراوریسمی شوند.

    مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) منبع معتبر توصیه می کند که خوردن یک رژیم غذایی سالم و اجتناب از اضافه وزن می تواند به فرد کمک کند تا علائم خود را مدیریت کند.

    غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید

    هنگام برنامه‌ریزی رژیم غذایی برای نقرس، کسی باید سعی کند غذاهای زیر را محدود یا از آن اجتناب کند.

    غذاهای سرشار از پورین

    بدن ترکیبات پورین تولید می کند و افراد نیز آنها را از غذا می بلعند.

    پورین ها می توانند خطر تشکیل کریستال های اورات را در مفاصل و بافت ها افزایش دهند. بنابراین اجتناب از آنها در غذا می تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

    بنیاد آرتریت توصیه می کند که کدام غذاها و نوشیدنی ها حاوی مقادیر زیاد یا متوسط پورین هستند:

    • 1-انواع نوشیدنی های الکلی
    • 2-برخی از ماهی ها، از جمله ساردین، آنچوی، قزل آلا، شاه ماهی
    • 3-صدف ها و غذاهای دریایی، مانند صدف، گوش ماهی، خرچنگ، میگو
    • 4-گوشت های پر پور1-ین مانند بیکن، بوقلمون، گوساله، سوسیس و گوشت گوزن
    • 5-گوشت های پورین متوسط، مانند گوشت گاو، مرغ، خوک، اردک و ژامبون
    • 6-گوشت های اندام مانند جگر، کلیه ها و نان های شیرین

    درمان و پیشگیری از نقرس

    درمان و پیشگیری از نقرس

    نوشیدنی های شیرین شده با شکر و غذاهای فرآوری شده

    برخی از تحقیقات منبع مورد اعتماد نشان می دهد که مصرف شکر می تواند باعث اسید اوریک اضافی شود، به طوری که نوشیدنی های شیرین و غذاهای فرآوری شده منابع اصلی فروکتوز در رژیم غذایی غربی هستند.

    افراد برای کمک به جلوگیری از تشدید نقرس باید از مصرف غذاها و نوشیدنی های زیر اجتناب کنند یا آنها را محدود کنند:

    • نوشابه ها و آبمیوه های شیرین شده با شکر
    • غذاهای فرآوری شده حاوی قندهای اضافه شده

    غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا

    شاخص گلیسمی (GI) چگونگی تأثیر غذاهای خاص بر سطح قند خون را اندازه گیری می کند.

    برخی از غذاهای کربوهیدرات با نمره GI بالاتر می توانند قند خون را افزایش دهند و به افزایش وزن کمک کنند . یک عامل خطر برای نقرس.

    یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که خوردن غذاهای دارای GI پایین تر اسید اوریک را کاهش می دهد که ممکن است به جلوگیری از عود نقرس کمک کند.

    افراد می توانند با پرهیز یا محدود کردن غذاهای با GI بالا به کنترل نقرس کمک کنند:

    • کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و برنج
    • کیک، بیسکویت، کلوچه، پنکیک و خوراکی های شیرین
    • سبزیجات و میوه هایی با GI بالاتر مانند سیب زمینی، موز و هندوانه
    • غلات صبحانه کم فیبر و قند بالا، مانند برنج پف کرده، کورن فلکس و فلکس مات

    مواد غذایی برای خوردن

    افراد مبتلا به نقرس باید از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع استفاده کنند تا مواد مغذی کافی برای سالم ماندن و کنترل وزن خود دریافت کنند. خوردن غذاهای کامل و پرهیز از غذاهای فرآوری شده و غذاهای آماده یک نقطه شروع معقول است و افزودن غذاهای زیر می تواند کمک کننده باشد.

    غذاهای کامل گیاهی

    برخی از غذاهای گیاهی حاوی پورین هستند، اما شواهد نشان می دهد که رژیم های گیاهی اسید اوریک را در بیشتر افراد افزایش نمی دهد و حتی ممکن است مفید باشد.

    رژیم غذایی رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا (DASH) که بر مصرف بیشتر غذاهای گیاهی و لبنیات کم چرب و گوشت قرمز کمتر تاکید دارد، در یک کارآزمایی در سال 2017 اسید اوریک را کاهش داد.

    خوردن مقدار زیادی از غذاهای کامل گیاهی و محدود کردن غذاهای فرآوری شده نیز می تواند به فرد کمک کند وزن و خطر ابتلا به نقرس را کنترل کند. افراد باید سعی کنند موارد زیر را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل بگنجانند:

    • میوه ها، به خصوص آنهایی که فیبر بیشتر و قند کمتری دارند مانند انواع توت ها، گیلاس و سیب
    • سبزیجات با رنگ های مختلف. به ویژه سبزیجات غیر نشاسته ای مانند بروکلی، سبزیجات برگ دار، قارچ، گوجه فرنگی، نخود سبز، کدو سبز، گل کلم و بادمجان
    • عدس، لوبیا و حبوبات
    • آجیل و دانه هایی مانند آجیل برزیلی، بادام هندی، گردو، تخمه آفتابگردان، تخم کدو تنبل و دانه چیا
    • غلات کامل مانند برنج قهوه ای، گندم سیاه، کینوا، جو و جو
    • لبنیات کم چرب و تخم مرغ
    • محصولات سویا، از جمله توفو، تمپه و ادامام

    درمان و پیشگیری از نقرس با مصرف گیلاس

    بر اساس یک منبع معتبر در سال 2019، گیلاس ممکن است پاسخ التهابی به کریستال های اسید اوریک را کاهش دهد. یک مطالعه قدیمی در سال 2013 نشان داد که خطر حملات نقرس در بیماران نقرسی که به مدت دو روز گیلاس مصرف کرده بودند، 35 درصد کمتر است.

    افرادی که مایلند گیلاس را برای نقرس امتحان کنند، می توانند آن را به صورت تازه، کنسرو شده یا منجمد برای استفاده در سس ها، کمپوت ها مصرف کنند.

    درمان و پیشگیری از نقرس

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.medicalnewstoday.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author