خواص دارویی پونه کوهی:
خواص دارویی پونه کوهی
پونه از خانواده نعنا بوده و گیاهی خوشبو و معطر است.مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برف ها می روید. بهترین زمان برای چیدن این نوع پونه ، اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است
گیاه پونه یکی از گیاهان سبزی است که علاوه بر مصرف خوراکی، خواص_دارویی و درمانی بسیار مناسبی را برای بدن انسان به همراه دارد.
خواص پونه از دیدگاه حکیم بوعلی سینا :
ابوعلی سینا حکیم بزرگ ایرانی و به استناد مطالب جلد دوم کتاب قانون ، با برشمردن انواع پونه می گوید که پونه، گوهری لطیف دارد و پونه ی کوهی از پونه ی جویباری قوی تر می باشد.
به گفته او:
تندی و تلخی که پونه دارد بسیار نرم کننده است و بویژه پونه کوهی در نرمش دادن موثرتر از نوع جویباری می باشد. خون را به سمت پوست میکشد و قرحه آور (تحلیل برنده رطوبت های واقع در میان اجزای پوست) است. خوردن پونه به تنهایی،معرق و بسیار گرمی بخش است. مواد را از اعماق بدن جذب می کند. تکه کننده و خشکاننده و گرم کننده است.
پونه ی تنها و به خصوص اگر با انجیر خورده شود، سینه را از خلط های غلیظ و لزج پاک میکند.
هر پونه ای و بویژه پونه ی کوهی، بی اشتهایی و ضعف معده را از بین می برد و سکسکه را تسکین می دهد.
بیماری که تب و لرز دارد ،اگر آب پز پونه را بخورد ،یا پونه را در روغن بپزد و از آن روغن بر تن بمالد بسیار نفع می بیند.
آب پز پونه برای پیچش و درد روده و قی و اسهال شدید مفید است.
موارد دیگر
- مفید برای سرما_خوردگی و آنفولانزا
- برای گوارش و درد معده( ضد نفخ و هضم_کننده غذا)
- مفید برای مشکلات کبدی و کلیوی
- موثر در درد عضلات و مفاصل
- مفید برای درمان آبله و سل
- آرامبخش و مفید در درمان بی خوابی
- تنظیم چرخه قاعدگی
- روغن پونه مفید برای پوست