پنکیک جو دوسر:
طرز تهیه پنکیک جو دوسر:
جو دوسر خواص بی نظیر و منبع عالی انواع ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای مفید برای سیستم سلامتی بدن است. این پنکیک علاوه بر خوشمزگی، با گنجاندن جو دوسر و انواع شیره و عسل داخل پنکیک محبوب تبدیل به صبحانه یا میان وعدهای سالم و مقوی میشود. که در کنار سس سیب و دارچین یا هر نوع سس دلخواه میتوانید کودک خود را تشویق به خوردن صبحانه کنید و اعضای خانواده را برای صبحانه روز تعطیل دور هم جمع کنید.
مواد لازم:
- تخم مرغ ۳ عدد
- عسل یا شیره خرما ۲ قاشق سوپخوری
- شیر ۱/۳ پیمانه
- عصاره وانیل یا دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری
- پرک جوی دوسر (نیمه آماده یا فوری) ۵ قاشق سوپخوری
- بیکینک پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
- آرد ۴ قاشق سوپخوری
- نمک ۱ پینچ
- کره ذوب شده ۱ قاشق سوپخوری (در صورت تمایل)
طرز تهیه پنکیک جو دوسر:
تخم مرغ، عسل یا شیره، شیر ، وانیل یا دارچین را به وسیله همزن دستی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس جوی پرک را اضافه کنید.
آرد،بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط و الک کنید و سپس به مایه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند. در صورت تمایل کره ذوب شده را نیز اضافه و مخلوط کنید. مایه را به مدت ۱۵ دقیقه در دمای معمولی آشپزخانه استراحت دهید در این مدت جو دوسر مقداری از رطوبت را جذب کرده و مایه غلیظتر خواهد شد. اگر غلظت خیلی زیاد بود میتوانید دو تا سه قاشق سوپخوری شیر مجددا به مایه اضافه کنید.
پس از این مدت تابهای را روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس با مقداری کره یا روغن آن را چرب کنید و مایه پنکیک را با قاشق به صورت دایرههای کوچک و کف تابه بریزید.
وقتی یک سمت پنکیک طلایی و روی آن بسته شد آن را پشت و رو کنید تا سمت دیگر هم طلایی شود.
پنکیک را میتوانید با سس دلخواه اعم از سس شکلات، انواع سیروپ یا شربت میوهای، شیره و… سرو کنید.
سس سیب و دارچین :
۲ تا ۳ عدد سیب زرد را پوست بگیرید و به صورت ورقههای نازک یا مکعبهای ریز خرد کنید و داخل قابلمهای مناسب بریزید و حدود ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین روی آن بپاشید و درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت کم قرار دهید تا سیبها آب بیاندازد. در طی این مدت گاهی سیبها را زیر و رو رو کنید تا به صورت یکنواخت سیبها نرم و پخته شوند و آب آن غلیظ و سس مانند شوند (حدود ۱۰ دقیقه). در صورت تمایل میتوانید سیبها را له کنید و با افزودن مقداری شکر، عسل یا شیره دلخواه مقدار شیرینی سس را تعدیل کنید و پس از مخلوط شدن مواد شیرین کننده با سس سیب آن را از روی حرارت بردارید.