• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه کویی کاکا شیرینی سنتی گیلانی

    طرز تهیه کویی کاکا :

    طرز تهیه کویی کاکا

    طرز تهیه کویی کاکا :

    “کویی” در زبان گیلکی به معنای کدو حلوایی است و “کاکا” نوعی شیرینی خانگی که بی شباهت به پنکیک نیست. در برخی نقاط گیلان مایه کاکا غلظت بیشتری داشته و خمیری است و گاهی میان آن مغزی گردو و دارچین ریخته و در روغن سرخ می‌کنند؛ در برخی نقاط دیگر مایه کاکا شباهت بسیاری به مایه پنکیک داشته و به صورت کیک‌های تابه‌ای گرد و کوچک طبخ می‌شود. در گذشته تنها از آرد برنج برای تهیه کاکا استفاده می‌شد اما این روزها برای بیشتر شدن ماندگاری کاکا و لطیف‌تر شدن بافت آن، از مخلوط  آرد برنج و گندم تهیه می‌کنند. امیدوارم از این عصرانه سریع و خوشمزه شمالی لذت ببرید!

    مواد مورد نیاز:

    • پوره کدو حلوایی پخته ۱ پیمانه*
    • تخم مرغ ۳ عدد
    • شکر ۱/۲ پیمانه
    • کره ذوب شده ۲ قاشق سوپخوری
    • آرد برنج ۱/۲ پیمانه
    • آرد گندم ۳/۴ پیمانه
    • دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری
    • پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
    • ماست شیرین ۶ قاشق سوپخوری
    • بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری

    طرز تهیه کویی کاکا :

    تخم ‌مرغ و شکر را با همزن دستی بزنید تا مخلوط شوند. کره و دارچین را اضافه کنید. سپس پوره کدو حلوایی را اضافه و مخلوط کنید.

    آرد گندم و برنج و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و الک کنید. مخلوط آرد و ماست را به تدریج به تخم مرغ اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یکدست شود.
    بگذارید مواد حداقل حدود ۳۰ دقیقه استراحت کند.

    تابه‌ای درب دار  را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. مقدار کمی کره یا روغن به تابه اضافه کنید و با ملاقه مقداری از مایه کویی کاکا را داخل تابه بریزید و درب تابه را بگذارید و شعله را تا حد ممکن کم کنید تا کاکا به آرامی پف کرده و روی آن ببندد. سپس به وسیله کفگیر آن را از تابه جدا و پشت و رو کنید تا از طرف دیگر هم طلایی شود.
     کویی کاکا را به صورت مثلثی برش دهید و به صورت گرم به همراه چای عصرانه سرو کنید.

    نکات:

    برای تهیه پوره کدوحلوایی ، کدو را به قطعات کوچکتری تقسیم کرده و از سمت پوست داخل ظرفی درب دار بچینید. حدود ۱/۴ پیمانه آب به قابلمه اضافه و روی حرارت ملایم حدود نیم ساعت بپزید تا آب آن کاملا تبخیر شود. سپس با قاشق گوشت کدو را از پوست آن جدا کرده و با فشار دادن قاشق کدوی پخته را به راحتی پوره کنید.

    کویی‌کاکا به دلیل داشتن پوره کدو در مایه آن بافت فشرده تری به نسبت کاکای معمولی دارد.

    در گذشته در مواد لازم از بیکینگ پودر استفاده نمی‌شد. مایه کاکا را از روز قبل آماده و در محلی خنک نگهداری می‌کردند تا مخمرهای طبیعی درون ماست کار پف بخشیدن به مایه کاکا را انجام دهد.
    البته دقت کنید که ماست مورد استفاده در این روش باید از انواع ماستهای سنتی که مخمرهای درون ماست زنده هستند استفاده شود نه ماست‌های بسته بندی کارخانه‌ای!
    در صورت تمایل می‌توانید کاکا را به صورت پنکیک هایی گرد و کوچک هم آماده کنید.
    میزان شکر کاکا سلیقه‌ایست، برخی آن را شیرین تر و برخی کم شیرین درست می‌کنند.
    در صورت تمایل می‌توانید مقداری گردوی خرد شده به مایه کویی‌کاکا اضافه کنید.
    این دستور سفارش یکی از همراهان کانال بود و امیدوارم همه این شیرینی خوشمزه رو تهیه و به همراه چای تازه دم لاهیجان ازش لذت ببرن!
    نوش جان


    یاسمین ببری

    About The Author