طرز تهیه نان کتان :
طرز تهیه نان کتان :
این نان برای افرادیست که به هر دلیلی آرد گندم یا کربوهیدرات را از رژیم غذایی خود حذف کردهاند یا افرادی میخواهند از ریزمغذیهای تخم کتان در رژیم غذایی خود بهره مند شوند.
با توجه به توضیحات داده شده درباره میزان مصرف، این حجم نان برای مصرف چهار نفر یا چهار روز یک فرد است و بهتر است برشهای نان تا حد ممکن نازک باشند.
بهتر است آرد تخم کتان را خود در منزل تهیه کنید. از آنجا که دانه کتان، بذر روغنی محسوب میشود به صورت دانههای کامل تا دو سال و حتی بیشتر قابل نگهداری در ظروف درب بسته و دمای محیط است؛ در حالیکه آرد آن ماندگاری طولانی نداشته و با سرعت بالاتری روغن موجود در آن اکسید شده و خواص خود را از دست میدهد. بهتر است هر بار به اندازه مصرف کوتاه مدت خود مقداری از دانههای کتان را بسایید.
چنانچه از بذر کتان قهوهای در پخت نان استفاده کنید رنگ نان به تیرگی آنچه در تصویر دیدهاید خواهد بود و دانه کتان طلایی رنگی شبیه به نان جو خواهد داشت.
برای تهیه آرد کتان ، دانه کتان را داخل آسیاب برقی بریزید و تا حد ممکن پودر کنید.
مواد لازم:
- آرد تخم کتان ۱/۳ ۲ پیمانه (حدود ۱۵۰ گرم)
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری
- سرکه سیب یا انگور طبیعی ۱ قاشق چایخوری
- آب جوش ۱/۲ ۱ پیمانه
طرز تهیه نان کتان :
آرد کتان را قبل تهیه نان حتما الک کنید تا دانههای درشت آن جدا شود، سپس در ظرفی بریزید. نمک، بیکینگ پودر، جوش شیرین را در ظرفی با هم مخلوط کنید.
آب جوش و سرکه را با هم مخلوط و به مخلوط آرد کتان اضافه کنید و با قاشق یا لیسک به خوبی هم بزنید تا آب در همه جای مواد به خوبی پخش شود. خمیر به دست آمده نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد. غلظت خمیر باید در حدی باشد که با دست مرطوب بتوان به راحتی فرم دلخواه را به آن داد.
خمیر را کمی ورز دهید و با دست مرطوب به آن شکل دهید.
در صورت تمایل روی سطح نان را کمی مرطوب کنید و درون دانه یا مغزهای دلخواه بغلتانید و کمی فشار دهید تا به سطح خمیر بچسبند. من از ترکیب کنجد سیاه و سفید استفاده کردم.
خمیر آماده شده را داخل سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی قرار دهید و حدود یک ساعت در فر گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد بپزید.
قبل از برش دادن نان اجازه دهید حداقل ۱۵ دقیقه در دمای محیط خنک شود.
نوش جان!
یاسمین ببری