نخود هویج پلو :
طرز تهیه نخود هویج پلو آسیایی :
این پلوی ادویهدار خوشمزه در نقاط مختلف آسیا به روش تقریبا مشابهی درست میشه از ترکیه و لبنان و عراق و سوریه تا هندوستان همه دستی در نخودپلو دارن.
نخود سرشار از پروتئین و مواد مغذیه که گاهی حتی با گوشت مقایسه میشه!
این پلو در اصل در دسته پیلافها قرار میگیره، یعنی برنج شسته و آبکش شده با سایر مواد درون کره یا روغن کمی تفت داده میشه و بعد عصاره سبزیجات یا گوشت یا آب معمولی بهش اضافه میشه و به صورت دمی و کته میپزه!
اگه دوست داشتین میتونین روی پلو موقع سرو بادام ، کشمش ، قیسی یا خرمای تفت داده هم اضافه کنید.
مواد لازم برای 4-5 نفر :
- نخود آبگوشتی ۱/۲ ۱ پیمانه
- برنج شسته شده ۳ پیمانه
- هویج خلالی خرد شده ۴ تا ۵ عدد
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
- چوب دارچین یک تکه
- برگ بو ۲ عدد
- هل ۲ عدد
- پودر زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- آب مرغ یا استاک سبزیجات یا آب جوش ۴ پیمانه
- زعفران دم کشیده مقداری (به دلخواه)
- کره یا روغن به مقدار لازم
طرز تهیه نخود هویج پلو :
از روز قبل نخود را با مقداری آب بخیسانید و هر چند ساعت آب آن را تعویض کنید. سپس به همراه مقداری آب بپزید و بعد از نرم شدن آبکش کنید.
برنج را بشویید و حدود نیم ساعت در آب سرد و نمک بخیسانید سپس آبکش کنید.
در قابلمه مناسب مقداری کره یا روغن بریزید و روی حرارت ملایم پیاز را تفت دهید تا نرم شود. ادویهجات شامل زرچوبه، چوب دارچین، برگ بو، هل، زیره و فلفل را اضافه کنید و وقتی عطر ادویه آزاد شد، هویج را اضافه و کمی دیگر تفت دهید تا نرم شوند.
در نهایت برنج شسته و نخود پخته و آبکش شده را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر روی حرارت تفت دهید تا طعم مواد به خورد هم روند.
استاک یا آب گرم را به قابلمه اضافه و صبر کنید آب بجوش بیاید و مقداری نمک و درصورت تمایل زعفران را اضافه کنید و درب آن را بگذارید و روی حراارت ملایم اجازه دهید تا برنج به آرامی بپزد و دم بکشد.
به هنگام کشیدن در ظرف سرو، کپسولهای درسته هل، چوب دارچین و برگبو را خارج کنید.
نوش جان