طرز تهیه چیلبر ترکی:
طرز تهیه چیلبر ترکی:
کیا عاشق نیمرو و تخممرغن؟ چیلبِر ترکی درست کنیم؟
این غذا به عنوان صبحانه، ناهار و شام مورد علاقه سلاطین عثمانی ذکر شده ، اما در کشورهایی مثل بوسنی ، هرزگوین و صبرستان هم با نام چیلبور شناخته میشه! یعنی نیمرو با سس ماست!
خوب برای تهیه چیلبِر، میتونین از دو روش پخت تخم مرغ استفاده کنین، یکیش نیمروی معمولی خودمونه، روش دوم پوشه کردن تخم مرغ(پخت تخم مرغ بدون پوست در آب) هست.
مواد لازم برای سس ماست :
- ماست غلیظ ۱/۲ پیمانه برای هر نفر
- سیر خرد شده ۱ حبه
- شوید خرد شده ۱ قاشق سوپخوری یا مقدار معادل شوید خشک
مواد لازم برای سس فلفل برای هر نفر:
- پودر پاپریکا شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری برای هر نفر
- پودر فلفل قرمز تند به مقدار لازم
- کره یا روغن ۲۵ تا ۳۰گرم
پوشه تخم مرغ :
- تخم مرغ ۱ عدد
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- سرکه ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه چیلبر ترکی :
برای تهیه سس ماست :
ماست ، سیر و شوید را با هم مخلوط کنید و بگذارید در یخچال حداقل یک ساعت بماند تا طعم ها به خورد هم بروند.
برای تهیه سس فلفل:
کره را روی حرارت کم ذوب کنید، پودر فلفل پاپریکا و فلفل قرمز تند را اضافه کنید و چند ثانیه صبر کنید و از روی حرارت بردارید.
برای تخممرغ پوشه:
تخممرغ را در کاسه کوچکی بشکنید.
قابلمه کوچکی را تا نیمه از آب پر کنید . نمک و سرکه را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب به جوش بیاید. شعله زیر قابلمه را خاموش کنید.
تخم مرغ را به آرامی درون آب جوش رها کنید و درب قابلمه را بگذارید و حدود یکی دو دقیقه صبر کنید یا تا زمانی که سفیده تخم مرغ ببندد و زرده در میانه آن شل و روان باقی بماند.
به وسیله کفگیر سوراخ دار تخم مرغ را از اب جوش خارج کنید.
در ظرف سرو، سس ماست را کف ظرف بریزید، تخم مرغ پوشه را روی آن قرار دهید، سس فلفل را روی آن بریزید. در صورت تمایل مقداری نمک و فلفل و سبزیجات خرد شده برای تزیین روی چیلبر بپاشید و به همراه نان سرو کنید.
نوش جان