طرز تهیه کشری:
طرز تهیه کشری:
مصریها یه غذای سنتی جالب دارن به نام کُشَری ، میکس از برنج، پاستا و حبوبات، که با سسی از گوجهفرنگی و پیاز داغ سرو میشه!
قسمت جالب نحوه تهیه و سرو این غذاست، کلیه اجزای تشکیل دهنده این پلو جداگانه تهیه و بعد به صورت جداگانه در دیسی کنار هم چیده میشوند یا اینکه در ظرف سرو به صورت لایه لایه روی هم قرار میگیرند.
ادویه اصلی این غذا زیره و سیر هست و سس زیره و سس گوجهفرنگی هم طعم دهنده اصلی این غذا که گاهی به صورت جداگانه نیز در کنار غذا سرو میشود تا هر کس بر حسب ذایقه خود آن را به غذایش اضافه کند.
پاستای مورد استفاده در این نوع غذا مدل اِلبو (در عکس مشخص است) یا دیتالینی (لولهای کوچک خرد شده) و گاه نیز مقداری ورمیشل خرد شده در آن مورد استفاده قرار میگیرد است.
مواد مورد نیاز:
- برنج ۲ پیمانه
- پاستا فرمی ریز نصف بسته(مدل اِلبو یا دیتالینی)
- ورمیشل خرد شده ۲ پیمانه (به دلخواه)
- عدس پخته و آبکش شده ۴ پیمانه ( معادل۱/۲ ۱ پیمانه عدس خشک)
- نخود پخته و آبکش شده ۳ پیمانه (معادل ۱ پیمانه نخود خام)
- پیاز خلالی خرد شده ۴ عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
- زیره پودر شده ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
مواد لازم برای سس گوجه فرنگی:
- سیر له شده ۱/۲ ۱ قاشق چایخوری
- سرکه ۲ قاشق سوپخوری
- گوجه پوره شده ۳ پیمانه
- روغن ۲ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
مواد لازم برای سس زیره:
- سیر له شده ۱ قاشق چایخوری
- زیره پودر شده ۱ قاشق سوپخوری
- سرکه ۳ قاشق سوپخوری
- آب ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه کشری:
با پختن جداگانه نخود و عدس شروع کنید. در قابلمهای جداگانه به همراه مقداری آب بپزید تا دانهها نرم شوند.در اواخر پخت مقداری نمک بریزید و سپس آبکش کنید تا آب اضافی خارج شود.
در قابلمهای دیگری حاوی آب در حال جوش و مقداری نمک، پاستا فرمی را بجوشانید تا نرم شود و سپس آبکش کنید.
برنج را نیز به روش معمول بعد از دو ساعت خیساندن با مقداری آب و نمک و مقداری روغن کته بپزید.
در تابهای نسبتا بزرگ، مقداری روغن بریزیر و پیازهای خلالی خرد شده را تفت دهید تا طلایی شوند و آماده کنار بگذارید.
در صورت تمایل به استفاده از ورمیشل، آنها را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند .سپس مقداری آب و نمک به آن اضافه کنید تا ورمیشل نرم شود، ورمیشل را آبکش کنید و آماده کنار بگذارید.
در همان تابه، سیر، رب گوجه فرنگی و عدس را به همراه نصف قاشق سوپخوری زیره و مقداری فلفل قرمز تفت دهید تا رب رنگ بیاندازد. سپس نصف لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید به آرامی بجوشد و آب اضافی آن گرفته شود.
میتوانید تمام مواد را جداگانه سرو کنید تا هر کس برای خودش بکشد، یا اینکه مواد را به ترتیب برنج، ورمیشل، پاستا، عدس، نخود و پیاز داغ طلایی را روی هم بچینید و در کنار سس گوجه و سس زیره سرو کنید.
سس گوجهفرنگی: سیر را با روغن تفت دهید، فلفل قرمز و گوجه فرنگی را به همراه سرکه اضافه کنید و اجازه دهید سس جا بیافتد و با مقداری نمک مزهدار کنید.
سس زیره: زیره و سیر را با روغن تفت دهید، سرکه و آب را اضافه کنید و صبر کنید چند جوش بزند و سپس خاموش کنید و با مقداری نمک و فلفل مزهدار کنید.
نوش جان