• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه نان چالا یا نان گیسو با روش فوق العاده سریع و آسان !!

    طرز تهیه نان چالا :

    طرز تهیه نان چالا

    طرز تهیه نان چالا یا نان گیسو :

    این نون شیرین، ریشه‌ای خاورمیانه‌ای داره و تو مراسم مذهبی بعضی کشورهای منطقه هم مرسومه. موادش در دسترسه. بافت لطیف و نسبتا فشرده‌ای داره .می‌تونه به صورت کشمشی یا ساده تهیه شه.

    برای رسیدن به بافت برتر، بهتره از آرد نان‌فانتزی استفاده‌ کنید. اما در صورت عدم دسترسی آرد همه کاره بسته‌بندی که تو تمام فروشگاه‌ها پیدا میشه بخرید.

    مواد مورد نیاز:

    • آب یا شیر ولرم ۱ پیمانه
    • مایه خمیر فوری ۲ قاشق چایخوری
    • شکر ۱/۳ پیمانه (۷۵ گرم)
    • تخم مرغ ۲ عدد
    • نمک ۱ قاشق چایخوری
    • روغن مایع یا کره ذوب شده ۴ قاشق سوپخوری
    • آرد حدود ۴ پیمانه
    • زرده تخم‌مرغ برای رومال
    • کشمش پلویی ۱/۲ پیمانه

    طرز تیهه نان چالا :

    آب ولرم را با ۱ قاشق سوپخوری از شکر آمده در مواد اولیه و مایه خمیر مخلوط کنید و روی ظرف را بپوشانید تا مایه خمیر فعال شود روی مواد کف ایجاد شود که نشانه به عمل آمدن مایه‌خمیر است.

    در این مدت در کاسه‌ای بزرگتر، تخم مرغ، بقیه شکر، نمک و روغن را با همزن دستی مخلوط کنید. مایه خمیر به عمل آماده را به آن اضافه و مخلوط کنید.

    آرد را به تدریج اضافه کنید . هم بزنید تا خمیر لطیفی که چسبندگی کمی دارد تهیه شود.
    خمیر را روی سطح کار آرد پاشی شده خوب ورز دهید تا سطح خمیر صاف و یکدست شود.

    کاسه را با کمی روغن چرب کنید . خمیر را داخل ظرف قرار داده و روی آن را با پارچه نخی تمیز مرطوب یا سلفون بپوشانید . در دمای محیط حدود دو ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

    پس از اتمام زمان استراحت، خمیر را مجددا روی سطح کار ورز دهید تا پف اضافه آن بخوابد.

    در صورت تمایل، برای افزودن کشمش به این نان، آن را از نیم ساعت قبل در آب بخیسانید . پس از آبکش کردن و گرفتن آب اضافه آن‌ها به کمک دستمال نخی، در چند مرحله به خمیر اضافه کنید . کمی ورز دهید تا در همه‌جای خمیر به صورت یکنواخت پخش شود.

    سپس به سه یا چهار قسمت مساوی تقسیم کنید . هر قسمت را روی سطح کار به صورت لوله‌هایی به قطر ۳ سانتی‌متر فرم دهید.
    این لوله‌های خمیر را میتوانید به صورت حلزونی به دور خود بپیچید . چهار عدد نان مجزا داشته باشید یا آنکه آنها را به صورت گیس به هم ببافید و داخل سینی فر قرار دهید. روی آن را با دستمال یا سلفون بپوشانید تا نیم ساعت دیگر استراحت کند. سپس با قلمو روی نان‌ها را زرده تخم مرغ همزده بمالید.

    در این مدت فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید. در ظرفی نسوز مقداری آب جوش بریزید و کف فر روشن قرار دهید. نان را بپزید تا طلایی شود.

    About The Author