دلمه گوجه بدون گوشت:
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی بدون گوشت :
این دلمهها با دانه کینوآ آماده شدن، اما با بلغور گندم قابل جایگزینی هست!
دلمهها را میتوانید در فر یا قابلمه روی اجاق آماده کنید.
مواد مورد نیاز:
- گوجه فرنگی درشت ۱۰ تا ۱۲ عدد
- پیاز ریز خرد شده ۱ عدد
- کینوآ یا بلغور گندم ۲ پیمانه
- برگ ریحان ۲ پیمانه
- جعفری خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
- اسفناج پاک و خرد شده ۳۰۰ گرم
- سیر ۳ حبه
- اوریگانو یا آویشن ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع (ترجیحا روغن زیتون) به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- سس دلمه طبق دستور در ادامه
سر گوجهفرنگیها را برش بزنید و با قاشق داخل گوجهفرنگیها را خارج کنید. همه گوشتهای خارج شده از گوجه فرنگی را پوره کنید.
کینوآ یا بلغور گندم را با مقداری آب بپزید و وقتی دانهها نرم شد آبکش کنید.
در تابه مقداری روغن بریزید، پیاز را تفت دهید تا نرم شود، سیر خرد شده و اسفناج را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود. کینوآ یا بلغور گندم آبکش شده و پوره گوجهفرنگی را به تابه اضافه کنید، جعفری، ریحان ، اوریگانو و مقداری نمک و فلفل به مایه میانی اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
داخل گوجه فرنگیها را با این مخلوط پر کنید.
دلمهها را داخل ظرف نسوز بچینید. سس دلمه را اضافه کنید و به مدت ۴۰ دقیقه در فر با حرارت ۱۸۰ درجه بپزید یا اینکه دلمهها را در قابلمه دربدار بچینید و سس را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوجهها بپزند.
سس دلمه:
۲ حبه سیر را در تابه با مقداری روغن تفت دهید، یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی را اضافه و تفت دهید تا رنگ بیاندازد، حدود یک و نیم لیوان آب جوش ، مقداری نمک، فلفل ، اوریگانو و حدود سه قاشق سوپخوری آب لیموترش و یک قاشق چایخوری شکر به آن اضافه کنید. اجازه دهید ۵ دقیقه بجوشد سپس روی دلمهها بریزید.