طرز تهیه نان کماج خانگی:
مواد مورد نیاز:
- شکر یک قاشق چایخوری
- پودر خمیر مایه فوری دو قاشق چایخوری
- آب ولرم یک چهارم پیمانه
- روغن مایع ۱۲۵ گرم
- شیر ولرم ۵۰۰ میلی لیتر یا دو پیمانه
- زعفران و زردچوبه کمی
- نمک نصف قاشق چایخوری
- آرد ۵ تا ۶ لیوان
- ادویه شامل زیره تخم گشنیز و سیاهدانه
- ادویه ها دلبخواه هست و قابل حذفه من داخل خود نون نریختم و فقط کمی بعنوان رومال روی نون پاشیدم
نان کماج خانگی:
آب ولرم و خمیر مایه و شکر رو مخلوط کنید و بزارید ۱۰ دقیقه بمونه تا مایه خمیر فعال بشه
سپس روغن و شیر و زعفران و زردچوبه رو بهش اضافه کنید و بعد آرد و نمک و در صورت تمایل ادویه رو بهش اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر لطیفی بدست بیاد که به دست نمیچسبه
بزارید جای گرمی با در پوش تا استراحت کنه حدود دو ساعت.
حالا پف خمیر رو بگیرید و روی سطح آرد پاشی شده خمیر رو به ۶ چونه مساوی تقسیم کنید و بصورت گرد روی سینی فر که زیرش رو آرد پاشیدید( یا روی سینی تفلون و نچسب) باز کنید
و تو این فاصله هم فر رو روشن کنید با دمای ۱۹۰ درجه تا یک ربع گرم بشه.
روی نون ها رو با چنگال یا هر وسیله ی دلخواه طرح بزنید و کمی شیر روی سطح نون بمالید و ادویه ی دلخواهتون رو بریزید روش و فر که گرم شد نون ها رو توی فر بزارید به مدت زمان تقریبی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تا زمانیکا روی نون ها کاملا طلایی بشه.
میزان این خمیر زیاده و به شما ۶ تا نون با قطر حدودا ۲۰ سانت میده. پس میتونید با نصف مواد نون رو درست کنید.
نون شما تا ۳ روز تازه و خوش طعم باقی میمونه.
دقت کنید که دمای فر های مختلف متفاوته و ممکنه توی فر های گازی خونگی زمان پخت بیشتر طول بکشه پس عجله نکنید .
درست کنید و لذت ببرید