طرز تهیه و دستور پخت هلیم :
مواد برای 12 نفر:
- گندم پوست کنده ۵۰۰ گرم
- گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد متوسط
- قلم گاو چند تکه
- زردچوبه و دارچین به اندازه کافی
- نمک ۱/۲ ق غذاخوری
- شیر ۱ لیوان
دستور پخت هلیم :
قلم هارو به همراه یه پیاز ۴ قاچ کرده برای ۱۲ ساعت با حرارت کم کم بزارید حسابی بپزه. گندم ها رو خیس کنید از ۱۲ ساعت قبل.
گوشت رو هم با یه پیاز و کمی زردچوبه اجازه بدین بپزه و بعد از توی آب جداش کنید و گوشت رو کاملا ریش ریش کنید(با حوصله و ظرافت چون در کِش اومدن هلیم بسیار موثره)
بعد از تایم گفته شده گندم رو به قابلمه قلم ها اضافه میکنیم و در قابلمه رو میزاریم.
اجازه میدیم با همون حرارت کم بدون اینکه حتی یکبار همش بزنید حدود ۳ الی ۴ساعت بپزه و گندم شکفته بشه.
بعد قلم هارو از قابلمه در میاریم و مغز و گوشت اطراف قلم رو توی هلیم می ریزیم و با گوشت کوب برقی تمام محتویات توی قابلمه رو بِلِند می کنیم.
بعد از بلند کردن نوبت اضافه کردن گوشت های ریش ریش هستش.
حالا باید حدودا یک ساعت با همون شعله کم مداااام هم بزنید کفگیر چوبی رو از پایین قابلمه به سمت بالا بکشید و به دیواره قابلمه بمالید پشت قاشق رو.اینجوری گوشت ها باعث کش اومدن بیشتر هلیممون میشه.
کمی که سفت شد یه لیوان شیر به هلیم اضافه کرده و اجازه میدیم چند دقیقه دیگه جوش ریز بخوره و تماااام
یعنی شما نمی تونید تصور کنید هلیمی که به جای آب فقط با آب قلم و گوشت پخته شده چه طعمی داره
حتما حتما درست کنید و کنار خانوادتون نوش جونتون کنین