آموزش درست کردن کلوچه کدو حلوایی:
مواد لازم:
- آرد تقریبا 3 الی چهار لیوان
- پوره کدو حلوایی دو سوم لیوان
- شیر دو سوم لیوان
- نمک یک پنس، دارچین نصف ق چ،
- جوز هندی نوک چ
- شکر یک لیوان سر خالی
- خمیر مایه فوری 2ق مرباخوری
- کره 50 گرم
- تخم مرغ 1 عدد
- آب ولرم یک چهارم لیوان
مواد میانی
گردوی آسیاب شده نصف پیمانه + شکر 2ق غ + دارچین و جوز هندی + پوره کدو 2ق غ+
گلاب 2ق غ
جهت رومال
زرده تخم مرغ1 عدد
شیر 1ق چ، روغن 1ق چ
زعفران دم کشیده 1ق چ
جهت تزیبن
کمی مغز گردو و یا کنجد
طرز تهیه کلوچه کدو حلوایی:
شیر، کره، شکر را روی حرارت ملایم قرار میدهیم در حدی که کره آب شود، کنار میگذاریم تا هم دمای محیط شود، یک قاشق شکر و خمیر مایه را به آب ولرم اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا عمل بیاید.
بعد درون ظرف بزرگی نمک و تخم مرغ و دارچین و جوز هندی و خمیر مایه عمل آمده را هم میزنیم حالا کدو حلوایی و شیر و کره را اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید و بعد آرد را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست تمیز نچسبه . حدود 10 دقیقه ورز دهید تا خمیر صاف و یکدست شود و حالت کشسانی داشته باشد. (من با میکسر ورز دادم )
خمیر را چانه کرده و در کاسه چرب شده قرار دهید و روی خمیر را بپوشانید. به مدت یک ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. (مدت استراحت بستگی به دمای محیط هم دارد)
(کف قالب را کاغذ روغنی بیندازید و حتما چرب کنید.)
از خمیر به اندازه نارنگی برداشته و شکل دهید روی خمیر را بپوشانیدو 15دقیقه استراحت میدهیم و بعد رومال میزنیم
و در فر گرم 180 درجه به مدت 20 الی 30 دقیقه بپزید که مدتش بستگی به فرتون هم داره.
نکته”” ظرف آب گرم درون فر فراموش نشود
روش آماده کردن پوره کدو
کدو را بشورید و پوست بگیرید و به تیکه های کوچکی تقسیم کنید و در قابلمه ای همراه با نصف فنجان آب روی حرارت قرار میدهیم تا بپزد و آب اضافی کدو کاملا کشیده شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید و پوره کنید.
مواد میانی را هم با هم مخلوط کنید و در مرکز خمیر قرار دهید. @ashpazi.ba_afra