آموزش درست کردن و طرز تهیه سیر ترشی :
- سیر یک كیلوگرم
- سركه حدود یک لیتر
- نمک یک قاشق غذاخوری
- شیره انگور سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه سیر ترشی :
بوتههای سیر، در بهار تازه است و برای تهیه این ترشی مناسب می باشد. چندین لایه از پوست روی آنها جدا كنید تا حبه ها مشخص شوند اما بوتهها به صورت درسته باقی بمانند و از هم جدا نشوند. به عبارت دیگر، بوتههای سیر فقط باید یك لایه پوست داشته باشند و ریشه آن هم گرفته شود.
در فصل های دیگر- كه سیر خشك در دسترس میباشد- به مدت یك روز آن را بخیسانید. سپس ریشه و پوستههای اضافی را بگیرید و آن را در صافی بریزید تا خشك شود. اگر دوست دارید سیرها را، حبه حبه کنید درون شیشه بریزید روی سیرها را سرکه ویک قاشق نمک بریزید و سیر ترشی مرواریدی داشته باشید
سپس سیرها را بهطور مرتب درون شیشه بچینید، یك قاشق نمك به آن بیفزائید و سركه رویش بریزید تا كاملاً روی آن را بگیرد. پس از گذشت چند روز سركه به خورد سیرها میرود و سر آنها خالی میشود. مجدداً سركه اضافه كنید تا ظرف پر شود. حدود سه قاشق شیره انگور اضافه کنید رنگ و طعم بهتری به سيرترشی می دهد. پس از گذشت سه ماه سیرترشی آماده است,, هر اندازه زمان رسیدن سیر ترشی طولانی تر شود خوشمزه تر خواهد شد، در جای خنک و دور از نور نگه داری کنید
نکته: میتوانید شیره انگور را حذف کنید