دستور پخت و طرز تهیه کوفته برنجی:
مواد لازم:
- گوشت چرخکرده مخلوط ۳۰۰ گرم
- برنج ۱ پیمانه
- لپه نصف پیمانه
- پیاز ۱ عدد متوسط
- سبزی کوفته (ترخون. مرزه. نعنا. شوید. ریحون. تره. پیازچه)
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد برنج ۲ ق غ
- برای مواد داخل کوفته (آلو. زرشک. کشمش. پیازداغ)
- ادویه (نمک. فلفل. زردچوبه. زیره)
طرز تهیه کوفته برنجی:
اول از همه برنج و لپه رو با هم میپزیم به اندازه ای که برنج و لپه نیم پز بشن و آبکش میکنیم و میزاریم آبشون کامل برا
بعد پیاز رو رنده میکنیم و آبش کامل میگیریم گوشت رو باهاش مخلوط میکنیم
از مواد برنج و لپه اندازی ۱ لیوان کنار میگذاریم و بقیه مواد به گوشت اضافه میکنیم و داخل غذا ساز میریزیم و چند پالس میزنیم تا مواد با هم مخلوط بشن و تخم مرغ و سبزی رو اضافه میکنیم و چند پالس دیگه میزنیم تا حدی که برنج و لپه و گوشت تا حدی باهم یکدست بشن ولی نباید کاملا له بشن . مواد رو به ظرف منتقل میکنیم و حالا ادویه ها و آرد برنج و اون ۱ لیوان برنج و لپه رو اضافه میکنیم و ورز میدیم تا منسجم بشن . موادمون داخل یخچال میزاریم حدود یه ربع تو این فاصله مواد داخل کوفته رو آماده میکنیم . زرشک و کشمش و پیاز داغ با هم تفت میدیم کنار میزاریم و آلو هارم از قبل خیس میکنیم
حالا از موادمون به اندازه یه نارنگی برمیداریم تو دست پهن میکنیم و از مواد داخلش میریزم و گردش میکنیم و دوباره داخل یخچال میزاری یه ربع و برای درست کردن سس ۳ قاشق رب گوجه رو با دو قاشق پیاز داغ و ادویه تفت میدیم بش ۱ لیتر آب اضافه میکنیم و میزاریم تا به جوش بیاد و بعد کوفته ها رو دونه دونه به آب در حال جوش اضافه میکنیم میزارم تا حدود ۱ ساعت بپزه
نکته۱. حتما کوفته هارو دونه دونه اضافه کنید و چند ثانیه بینشون فاصله بزارید و تا بیس دقیقه اول بگذارید تا با همون شعله زیاد بجوشه