طرز تهیه آش دوغ با روش اسان:
مواد مورد نیاز:
- نخود پخته شده یک پیمانه
- برنج نیم دانه یا ایرانی یک پیمانه
- ماست پرچرب یک کیلو
- دوغ دو لیتر
- آب یک لیتر
- سبزیجات (تره، گشنیز، برگ سیر تازه، برگ چغندر) نیم کیلو
- آرد یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ یک عدد
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- فلفل سبز تند به دلخواه
دستور پخت آش دوغ خوشمزه:
ابتدا ماست را با همزن به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه هم میزنیم تا کاملا شل شود. آرد اضافه میکنیم هم میزنیم
سپس کم کم دوغ و آب را به ماست اضافه کرده و باز هم میزنیم تا کاملا یکدست شود
یک عدد تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ می شکنیم و باز هم میزنیم تا کاملا تخم مرغ باز شود. (تخممرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری میکند)
مخلوط دوغ و تخم مرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار میدهیم و با قاشق هم می زنیم. یک پیمانه برنج خام را می شوریم و به مواد روی اجاق اضافه می کنیم و مرتب آن را هم میزنیم تا دوغ نبرد.
زمانی که دوغ شروع به قل زدن کرد، سبزی هایی که از قبل آن ها را شسته و خرد کردهایم (اگه سبزیجات محلی هم دارید که عالیه) را به آش اضافه میکنیم. فلفل های سبز را اضافه می کنیم.
وقتی آش جوشید زیر حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم تا آش با حرارت ملایم نیم ساعت دیگر بجوشد. در اواخر پخت نخود پخته شده را اضافه میکنیم.
بعد از آماده شدن آش دوغ را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با نعنا داغ یا فلفل یا… روی آن را تزیین میکنیم.
البته رنگ آش دوغم سفید تره شب عکس انداختم نور چراغ یه کم رنگشو عوض کرده