اموزش درست کردن و طرز تهیه نان کلانه با روش آسان:
از سری نونهای محلی شهرها امشب نان کلانه کردستان یه نون سبزیجات خوشمزه رو دارم براتون
به صورت محلی از سبزی کوهی هم داخل این نون استفاده میشه که ما چون دسترسی نداریم فقط از پیازچه استفاده میکنیم هر چند به زیبایی و خوشمزه گی نونی که کردهای عزیز درست میکنن نمیشه
خمیر این نون از سه ماده آب ، نمک و آرد تشکیل میشه ولی من کمی هم خمیر مایه زدم تا خمیر بهتر بشه شما میتونید نزنید .
مواد لازم:
- آب ولرم ۱ ل
- خمیر مایه ۱ ق چ
- آرد نان حدود ۲ لیوان که من آرد بربری استفاده کردم
- نمک ۱/۵ ق چ
- پیازچه برای لای نون
- کره ذوب شده برای روی نون
دستور پخت و طرز تهیه نان کلانه:
آب و خمیر مایه رو مخلوط کرده نمک رو همراه آرد به تدریج اضافه کرده مخلوط کنید. آرد رو تا جایی اضافه کنید که خمیر جمع بشه و به دست نچسبه. من حدود دو لیوان استفاده کردم خمیر رو خوب ورز بدین و بکوبید تا کاملا یکدست بشه و به دست نچسبه ۳۰ دقیقه استراحت بدین بعد به اندازه های دلخواه تقسیم کرده چانه کنید البته اندازه چانه ها باید مناسب ساج یا تابه باشه چانه ها رو ده دقیقه استراحت بدین بعد با وردنه خمیر رو خیلی نازک باز کنید .
حین کار مرتب خیلی کم آرد پاشی کنید میتونید خمیر رو کمی هم روی دستها بگردونید تا نازکتر بشه پیازچه رو بعد از شستن کاملا خشک کنید بعد خرد کنید سعی کنید از قسمتهای سبزش استفاده کنید یک طرف خمیر پیازچه بریزید (زیاد نریزید) طرف دیگه رو روی پیازچه تا کنید و کمی با انگشتها صاف کنید و دورش رو با انگشت فشار بدین تا بچسبه
حالا نوبت پخت میشه دوستانی که ساج دارن میتونن روی ساج درست کنن و دوستانی هم که مثل من نداشتن میتونن داخل تابه بزرگ و یا مثل روش ابداعی من پشت سینی روحی درست کنن به این صورت که سینی رو روی شعله متوسط گرم کنید بعد خیلی کم روغن بزنید و نون رو بذارین وقتی یه طرفش طلایی شد برگردونید طرف دیگه تا طلایی بشه بعد از برداشتن از روی حرارت تا داغه کره ذوب شده و یا روغن محلی به دو طرف نون بزنید
نوش جان