اموزش اشپزی و طرز تهیه خورشت هویج مجلسی در خانه :
دستور پخت و طرز تهیه خورشت هویج تبریزی:
خورش هویج تبریزی اصل را با هویج خلالیشده تهیه میکنند. پس اگر میخواهید اصالت دستور را حفظ کنید هویج را رنده نکنید. هویج را به جای سرخ کردن، آبپز نکنید. زیرا در این صورت، طعم خورش هویج عوض شده و کمی شیرین میشود. به جای گوشت گوسفند میتوانید از گوشت گوساله یا مرغ نیز استفاده کنید.
بعضی افراد به جای آبلیمو یا آبغوره، 1-2 قاشق غوره کوچک یا غوره غوره به خورش هویج اضافه میکنند. این به سلیقه شما بستگی دارد.
چاشنی اصلی:
چاشنی اصلی خورش هویج ؛ زعفران و آبلیمو یا آبغوره است. بعضی افراد مقداری آلو بخارای خیس شده نیز درون این خورش استفاده میکنند که البته این مورد هم سلیقهای است. اما بهتر است بدانید که اضافهکردن آلو به خورش هویج، رنگ خورش را تیره میکند. به جای استفاده از رب گوجه فرنگی، میتوان در انتها چند عدد گوجه فرنگی رسیده را از وسط برش داده و به خورش هویج اضافه کرد.
تا چند جوش بزند و آبپز شود. البته این کار، ظاهر خورش را از حالت مجلسی در میآورد.. اگر طرفدار غذاهای شیرین هستید میتوانید, در انتها 1-2 قاشق شکر نیز به خورش اضافه کنید. رب گوجهفرنگی این غذا نباید زیاد باشد. زیرا هویجهای خورش کمی حالت له شده پیدا میکنند و خورش بیش از حد طعم رب میگیرد. درصورتیکه از لیمو عمانی در پخت این خورش استفاده میکنید حواستان به مقدار آبلیمو باشد. زیرا این خورش نباید طعم خیلی ترش داشته باشد.
هویج را به شکل خلالی (باریک در یک اندازه) خورده کرده یکدست سرخ مینماییم تا طلایی شود. سپس پیاز را خورد کرده را با مرغ (تکه های درشت) تف میدهیم . ادویه جات را داخل مواد می ریزیم با آب میگذاریم تا بپزد. گوجه فرنگی ها رابه صورت حلقه حلقه می بریم و دور روی آنرا سرخ میکنیم. بعد از آماده شدن مواد درون یک ظرف پیرکس آب گوشت، لیمو عمانی خرده شده (اگر خواستید می توانید از آلو استفاده کنید, برای هر نفر 3 تا 4 عدد آلو کافی است) و زعفران آب کرده را می ریزیم سپس تکه های گوشت، هویج و گوجه فرنگی را بطور جداگانه درون ظرف قرار میدهیم. سپس درب ظرف را می گذاریم با شعله کم به مدت 10 دقیقه میگذاریم تا خوب جا بیفتد.