اموزش اشپزی و طرز تهیه جوجه بریونی خوشمزه و اسون خونگی مناسب مجالس :
مواد مورد نیاز :
- ماست 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 2 تا 3 قاشق
- سس خردل 1قاشق غذاخوری
- پاپریکا 1 قاشق غذاخوری سر پر
- پودر گوجه خشک :1 قاشق چایخوری سر پر
- نمک و فلفل:به مقدار لازم
- زنجبیل :یک تکه کوچک (اگر نداشتید پودر زنحبیل جایگزین کنید)
- سیر :1 حبه
- لیمو ترش :1عدد
- سیب :1عدد
- پیاز :2 عدد
- زعفرون آبشده :به مقدار لازم
- کره :50 گرم
- جوجه :1 عدد حدود 900 گرمی
دستور پخت و طرز تهیه جوجه بریونی :
ابتدا جوجه رو خوب بشورید و بزارید خشک بشه و بعد یدونه پیاز پوست کرده و چهارقاچ کنید و بزارید داخل شکمش و یه شب تا صبح داخل یخچال بزارید.
آب لیمو ترش رو بگیرید و زنجبیل و سیر رو رنده کنید و با باقی مواد گفته شده مخلوط کنید (یه مقدار زعفرون هم داخل سس بریزید)
پوست جوجه رو با انگشت از گوشتش به آرومی جدا کنید.
پیازهایی که داخل شکم جوجه بود را خارج کنید و از سس آماده شده داخل شکم و رو و زیر پوست جوجه بزنید. سیب را خرد کنید و داخل شکم جوجه بریزید و قسمت ران جوجه را داخل پوست شکمش بزارید که موقع پخت جوجه فرمش رو از دست نده.
داخل ظرف مورد نظر مقداری سس بریزید و بعد یدونه هویج یا سیب زمینی حلقه ایی برش بزنید و به همراه پیاز بچینید داخلش و جوجه رو روش بزارید و یک تکه سیب و پیاز هم خرد کرده و دورش بریزید.
و حدود دو تا سه ساعت داخل یخچال بزارید تا مزه دار بشه.
بعد روش فویل بکشید و روشو چند تا سوراخ کنید و داخل فر 180درجه به مدت یک ساعت قرار بدید،
بعد فویل رو ازش جدا کنید،
کره را آب کنید و با مقداری زعفرون آبشده مخلوط کنید و با برس روی جوجه بزنید، میتونید گوجه هم دو نصف کرده و دورش بزارید,
و یک ساعت دیگه داخل فر بزارید،
و هر 20 دقیقه با برس روش رمال بکشید تا حسابی خوشرنگ بشه.
بعد سرو از آب مرغ یه مقدار روش بریزید که براق بشه
حالا برای مواد داخل شکمش میتونید یدونه پیاز سرخ کنید,
نمک,فلفل، زردچوبه اضافه کنید و بعد مقداری گردو خرد شده + زرشک + الو اضافه کرده و تفت بدید و در آخر مقداری رب انار بزنید و بریزید داخل شکم جوجه.
اگر با مرغ درست کردید میزان مواد سس رو یه مقدار بیشتر کنید.
و زمان پختش یه مقدار بیشتر میشه.