اموزش و طرز تهیه دمی باقالی خوشمزه و سنتی خونگی:
مواد مورد نیاز :
- -برنج ۳ پیمانه
- -باقالی (لپه باقالی یا باقالی دمپختک) ۱ و ۱/۲ پیمانه
- -پیاز ۳ عدد
- -کره ۱۰۰ گرم
- -نمک و زرد چوبه به مقدار لازم
دستور پخت دمی باقالی :
ابتدا برنج + آب + نمک را از ۳ ساعت قبل خیس کنین. برای اینکه بدونین چه مقدار آب باید به برنج اضافه کنین هر تعداد پیمانه برنج که داشتین اونو رو ضربدر ۲ کنین سپس منهای یک کنین بنابراین برای ۳ پیمانه برنج ۵ پیمانه آب لازم دارین. باقالیها را هم از ۴ ساعت قبل خیس کنین.
در مرحله بعد پیاز داغ را آماده کنین پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشه پس وقتی پیازها را خرد کردین (پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کنین) در روغن فراوان که از قبل داغ شده سرخ کنین.
حالا پیاز ها رو روی توری قرار بدید تا روغن اضافی اونا کاملاً گرفته بشه. همیشه برای سرخ کردن پیاز ۱/۳ حجم ظرف را روغن بریزین و برای اینکه پیازها خوب سرخ بشن اونا رو کم کم اضافه کنین تا در روغن شناور بشن . در قابلمه ای، باقلا را با مقداری آب جوش و نمک روی حرارت ملایم قرار بدین تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزه سپس در آبکش بریزین. هنگام جوشیدن، کفِ روی آن را با قاشق جمع کنین و دور بریزین.
داخل تابه مقداری کره بریزین زردچوبه را به آن اضافه کنین وقتی بوی خامی زردچوبه گرفته شد پیاز داغ را هم به آن اضافه کنین بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارین.
نحوه دم کردن برنج:
حالا باقالی + نیمی از مخلوط پیاز داغ + زردچوبه را به برنج اضافه کنین روی حرارت زیاد بزارین تا جوش بیان و آبِ برنج کاملاً تبخیر بشه هنگامی که آبِ برنج تبخیر شد، درِ قابلمه را بزارین و حـرارت را مـلایم کنین تا به مدت ۴۰ دقیقه بپزده و دم بکشه. زمانی که پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر بکشین و بقیه پیاز_داغ رو با کمی از پلو مخلوط کنین و سرو کنین. این غذا معمولا با سالاد شیرازی سرو میشه. بعضی از افراد در کنار دمپختک از نیمرو هم استفاده میکنن که در این صورت هم ترکیب خوشمزهای میشه.