اموزش اشپزی و طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ سنتی در خانه :
دستور پخت خورشت کرفس با مرغ :
برگ های کرفس رو به همراه نعناع و جعفری (ولی من گشنیز و اسفناج هم زدم شما هم بزنید )به صورت ساطوری ریز خرد میکنیم و داخل روغن تفت میدیم تا سرخ بشن.(من اینبار ساقه های کرفس رو به خاطر بچه هام ریز کردم)
لوبیا چیتی یا قرمز رو از شب قبل خیس میکنیم و بعد از چند بار عوض کردن آبش جداگانه میپزیم.
لیمو عمانی ها رو از قبل با چنگال سوراخ میکنیم و به مدت یه ساعت داخل یه لیوان آب قرار میدیم تا تلخیشون گرفته بشه.
ابتدا پیاز رو میشوریم و ریز خرد می کنیم و با کمی روغن تفت میدیم تا به طور کامل طلایی و سبک بشه.
سپس سینه مرغ ریز شده رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا رنگش تغییر کنه و کمی سرخ بشن سپس نمک و زردچوبه و فلفل سیاه رو هم بهش اضافه می کنیم بعد از کمی تفت دادن ۱قاشق رب گوجه فرنگی رو اضافه مکنیم و کمی تفت میدیم تا رب گوجه فرنگی هم سرخ بشه و طعم خامیش گرفته بشه سپس سبزی خورشت رو اضافه میکنیم و پس از کمی تفت دادن ۲ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و درش رو میزاریم تا آرام بپزه(خورش کرفس هرچقدر آب کمتری داشته باشه بهتره).
وقتی مرغ نیم پز شد لیمو عمانی رو اضافه میکنیم.
بیست دقیقه آخر پخت، رب نارنج و لوبیا پخته شده رو به خورش اضافه می کنیم و اجازه میدیم تا خورش جا بیفته.
هر چقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید رنگشان تیره تر می شود
و خورش را خوشرنگ تر میکنه، البته این کار خورش را زیباتر می کنه ولی باعث می شود بیشتر خواص سبزیجات از بین بره.
می تونید رب رو از خورش حذف کنید.
خورش کرفس به صورت متداول بدون لوبیا طبخ میشه ، البته اگر تمایل داشتید میتونید برای مجلسی تر شدن خورش از لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی در آن استفاده کنید.
این خورش هم مانند قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بمونه جا افتاده تر میشه.
اندازه جعفری نسبت به نعناع ۳ به۱ ،نعناع زیاد خورشت رو تلخ میکنه.