آموزش و طرز تهیه نان شیرمال تبریز خوشمزه و خانگی مثل بیرون :
مواد مورد نیاز :
- زرده تخم مرغ پنج عدد
- اب ولرم پنجاه گرم
- شیر ولرم 150 گرم
- ارد نول 500 گرم
- شکر 70 گرم
- .روغن مایع سه قاشق سوپخوری یا پنجاه گرم
- مخمر ده گرم
- بهبود دهنده نصف ق چایخوری
- نمک میوه نصف قاشق چایخوری
- طعم دهنده زنجبیل دارچین هل میخک اختیاری
دستور پخت نان شیرمال تبریز :
ابتدا نصف ق غ شکر با یک ق غ خمیر مایه داخل اب ولرم حل کنید ظرفتون بزرگ باشه ظرف رو حای گرم قرار بدید منتظر باشید حجمش چند برابر شع
زرده شکر وانیل و ادویه مورد نظر با همزن یا قاشق خوب هم بزنید تا شکر کامل حل شه شیر و روغن مایع هم اضافه مخلوط کنید
ارد الک با نمک میوه مخلوط به مواد هم بزنید خمیر نباید خیلی سفت وخیلی شل باشه خمیرتون لطیف باش
داخل سینی ارد بپاشید خمیرتون چونه کنید روی سینی بچینید دستتون با روغن مایع چرب کنید و روی چونه ها بمالید روی خمیر نایلون یا پارچه بندازید بذاری د نیم ساعت استراحت کنه
سطح میز کارتون با روغن چرب میکنید روغن زیاد نباشه که خمیر روش لیز بخوره روی خمیر مجداا کمی روغن دستتون میمالید و روی چونه میمالید خمیر با وردنه شکل گرد یا بیضی باز میکنید
دوستانی که میخان نون مغز دار داشته باشن وسط خمیر. حلوا یا شکلات و گردو کشمش
یا مغزی کلمپه بذارن
برا رومال دو عدد زرده. نوک قچ نمک پنج قطره شربت یک ق سوپخوری شیر مخلوط کنید. نون که باز کردید روی نان بمالید و با چنکگال چند جای خمیر ضربع بزنید به اصطلاح چاک بزنید.
منتظر خمیر باشید تا حجمش بالا بیاد بعذ با فر ۱۶۰ بپزید