اموزش اشپزی و طرز تهیه گراتن سبزیجات خوشمزه و ارزان در خانه :
مواد مورد نیاز :
- قارچ ۲۰ عدد
- سیر سه حبه
- آرد دو قاشق غذا خوری
- شیر یک و نیم پیمانه
- کره ۴۰ گرم
- پنیر پیتزا به مقدار لازم
- پنیر پارمزان سه قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
- کدو سبز سه عدد
- گل کلم یک عدد کوچک
- فلفل دلمه یک عدد
طرز تهیه گراتن سبزیجات
برای درست کردن این گراتن رژیمی ابتدا کدوها را خوب شسته و به دلخواه پوست بگیرید یا با پوست به اندازه ریز خرد کنید سپس داخل تابه کمی روغن ریخته و کدوها را به همراه کمی نمک داخل تابه بریزید و تفت دهید تا نرم شود.
در ادامه فلفل دلمه را بعد از شستن به صورت نواری یا ریز خرد کنید و به همراه کدوها تفت دهید تا نرم شوند. درب تابه را نبندید و بگذارید تا آب سبزیجات به خوبی کشیده و پخته شود . کدو ها و فلفل دلمه ها را به کمک انبر برگردانید تا طلایی و خوش رنگ شود. سپس از تابه خارج کنید.
داخل یک قابلمه مقداری آب ریخته و کمی نمک بریزید و بگذارید تا به جوش بیاد گل کلم ها را از قبل خوب شسته و ریز تر خرد کنید. سپس برای ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید . سپس در آبکش بریزید و آب سرد روی آنها بگیرید . داخل تابه جداگانه با کمی روغن تفت دهید.
قارچ ها را اسلایس کنید . داخل تابه با کمی نمک تفت دهید تا آب قارچ ها کشیده و نرم شوند . سپس از تابه خارج کنید.
سیرها را پوست بگیرید و پوره کنید . داخل تابه با کره کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. در ادامه آرد را اضافه کنید. تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود . حالا شیر را کم کم اضافه کنید و مدام سریع هم بزنید تا سس کم کم غلیظ شود . سپس در انتها پنیر پارمزان را بریزید و از روی حرارت بردارید.
کف ظرف مورد نظر را چرب کنید. سپس سبزیجات را به صورت یکنواخت داخل ظرف بریزید و روی سبزیجات را با سس سفید کاور کنید . در انتها روی سس پنیر پیتزا بریزید . داخل فر از قبل گرم شده به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا گراتن پخته شود. در انتها گریل را روشن کنید تا سطح غذا طلایی شود. بعد از طبخ آن را با سس دلخواه میل کنید.