اموزش اشپزی و دستور پخت آش کلم قمری خوشمزه و سنتی در خانه :
عزیزای دلم این آش هم خیلی خوشمزس و هم فوق العاده مفید و مغذی، حتما تو خونه امتحانش کنید. خیلی هم راحت پخته میشه
مواد مورد نیاز:
- کلم قمری دو عدد
- پیاز دو عدد بزرگ
- سیر یک حبه
- لپه یک پیمانه
- بلغور یک پیمانه
- برنج یک پیمانه
- رب ۲ قاشق غذاخوری
- سبزی خرد شده (جعفری و تره) ۵۰۰ گرم
- آب یا آب قلم
- نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، به میزان کافی
- کشک و نعناداغ و پیازداغ
طرز تهیه آش کلم قمری :
برای تهیه آش کلم قمری خوشمزه، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس می کنید و چند باری آب آن ها را عوض می کنید تا هم نفخ شان از بین برود و هم راحت تر پخته شوند.
کلم ها را پس از اینکه پوست گرفتید به صورت حبه قندی خرد می کنید. سپس کمی نمک روی آن ها می پاشید و پس از ۱۵ دقیقه می شویید و در آبکش می ریزید تا آب شان گرفته شود. پیاز ها را هم به صورت نگینی و ریز خرد می کنید و سیر را هم رنده می کنید.
برای شروع پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را در یک قابلمه با مقداری روغن تفت می دهید تا سبک و شفاف شوند. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز و زنجبیل را اضافه می کنید و بعد از تفت دادن، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهید.
در ادامه کلم ها را اضافه می کنید و پس از تفت دادن، آب قلم را اضافه می کنید و بعدش لپه، بلفور و برنج را به مواد داخل قابلمه اضافه می کنید و کمی هم نمک اضافه می کنید و بعدش صبر می کنید تا همه مواد با حرارت ملایم بپزند.
بعد از اینکه کلم و حبوبات آش پخت، سبزی آش را اضافه می کنید و بعدش صبر می کنید تا سبزی آش با درب باز بپزد. توجه کنید اگر درب قابلمه را بزارید سبزی آش تیره خواهد شد.
بعد از اینکه تمامی مواد آش به خوبی پخت و آش جا افتاد، آن را در ظرف سرو می کشیم و با نعنا داغ، پیاز داغ و کشک یا آبغوره تزیین می کنید و بعدش سرو می کنید. امیدواریم از خوردن این آش کلم قمری خوشمزه لذت ببرید.