• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    آش شله قلم کار : دستور پخت غذای خوشمزه و سنتی خانگی + نکات

    آش شله قلم کار

    آموزش و طرز تهیه آش شله قلم کار خوشمزه و آسان در خانه :

    مواد مورد نیاز :

    • گوشت گردن گوسفند ۴۰۰ گرم
    • پیاز یک عدد
    • برنج نصف پیمانه
    • سبزی آش (گشنیز، شوید، جعفری، تره) ۲۰۰ گرم
    • بلغور گندم ۱۰۰ گرم
    • نخود نصف پیمانه
    • لوبیا چیتی نصف پیمانه
    • لوبیای چشم بلبلی نصف پیمانه
    • لوبیا قرمز نصف پیمانه
    • عدس نصف پیمانه
    • ماش نصف پیمانه
    • پیازداغ به میزان کافی
    • نمک و فلفل ، زردچوبه به مقدار لازم
    • دارچین یک قاشق غذاخوری

    دستور پخت آش شله قلم کار :

    برای شروع کار ابتدا گوشت گردن گوسفند را به تکه‌های کوچک برش بزنید . همراه با دو عدد پیاز خلالی و کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا بوی آن گرفته شود. بعد به مقدار کافی روی آن آب بریزید . در قابلمه را بگذارید تا حسابی بپزد. وقتی گوشت پخته شد، استخوان‌ها را جدا و گوشت را ریش‌ریش کنید. از آنجا که گوشت با قرار گرفتن در معرض هوا، رنگش تیره می‌شود؛ پس آن را در آب‌ گوشت نگه دارید.


    برنج و بلغور گندم را خوب تمیز کنید و بشویید . همراه با آب و کمی نمک برای یک ساعت خیس کنید. قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید . مخلوط برنج و بلغور را در آن بریزید تا بپزد.
    پس از اینکه برنج و بلغور باز شد، می‌توانید با یک قاشق دسته بلند آن را هم بزنید. مقداری از آب گوشت را به مخلوط برنج و بلغور اضافه کنید تا با هم بپزند.

    حبوبات:


    نخود و لوبیا چیتی را با هم از ۱۲ ساعت قبل خیس کنید، ‌هر چند ساعت یک بار آبش را عوض کنید و با هم بپزید. ماش و عدس را نیز یک ساعت خیس کنید و با هم بپزید، لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی را به‌صورت جداگانه یک ساعت خیس کنید و هر کدام را جداگانه بپزید.
    عدس و ماش و همین طور یک‌ سوم از سایر حبوبات را کنار بگذارید و مابقی را چرخ کنید و همه مواد را به مخلوط برنج و بلغوری اضافه کنید که در قابلمه پخته است، از این به بعد باید آش را دائم هم بزنید.
    پیاز داغ را در تابه‌ای بریزید، به آن زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. وقتی بوی خامی زردچوبه گرفته شد، آن را به آش اضافه کنید.


    زمانی که مواد درون قابلمه جوش آمد و همه مواد با هم مخلوط شدند، سبزی آش و گوشت ریش‌شده را اضافه کنید. آش را در حالی که روی حرارت ملایم است، دائم هم بزنید و به‌تدریج آب قلم باقی‌مانده را به آن اضافه کنید، حدود ۱۵ دقیقه آخر کار دارچین را اضافه کنید. دارچین ادویه اصلی این آش است؛ پس آن را به‌هیچ عنوان حذف نکنید.
    و در آخر روی آش را با پیاز داغ و گوشت‌ریش‌شده و کمی دارچین تزیین کنید و مقداری کره آب‌شده روی آن بدهید. علاوه بر این، می‌توانید مقداری از حبوبات پخته را کنار بگذارید و از آن‌ها برای تزیین آش شله قلمکار استفاده کنید.

    آش شله قلم کار

    About The Author