اموزش اشپزی و دستور پخت آش بادمجان ملایر غذا سنتی ایرانی و خوشمزه :
مواد لازم :
- بادمجان یک کیلو گرم
- گوشت دنده گوسفندی ۴۰۰ گرم
- بلغور گندم ۳۰۰ گرم
- پیاز دو عدد
- پیازداغ ده قاشق
- نخود ۸۰ گرم
- لوبیا سفید ، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز ۱۲۰ گرم
- سیر داغ یا نعنا داغ چهار قاشق
- کشک ۲۰۰ گرم
- روغن ۱۰۰ گرم
- نمک، فلفل سیاه ، و زرد چوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش بادمجان ملایر :
عزیزای دلم قبل از هر چیز حبوبات رو به مدت ۲۴ ساعت خیس کنین تا نفخشون گرفته بشه . پیازها رو خلالی خرد کنین و با کمی روغن در یک قابلمه تفت بدین تا نرم بشن . گوشت رو اضافه کنید و با پیاز تفت بدین تا رنگ اون تغییر کنه، کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنین و هم بزنین، و ۸ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنین. بعد از اون حبوبات خیس خورده رو اضافه کنین. در قابلمه رو ببندین و حرارت رو کم کنین و فرصت بدین تا گوشت و حبوبات با هم بپزن.
یک ساعت مونده به اتمام پخت گوشت، کمی نمک به غذا اضافه کنین . پس از اینکه گوشت کاملا پخت، اونو از قابلمه خارج کنین ، استخونای اون رو جدا کنین و بکوبین. بلغور رو از قبل به مدت ۴-۳ ساعت خیس کنین و سپس در یک قابلمه جدا با کمی آب و ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ روی حرارت ملایم بزارین و یک ساعت فرصت بدین تا بپزه.
پس از پخت حبوبات:
بعد از اینکه حبوبات کاملا پخته شدن ، بلغور رو به اونا اضافه کرده و اجازه بدین تا با هم پخته بشن و لعاب بدن.
بادمجون رو پوست بگیرین ، حلقه حلقه کنین و برای رفع تلخی بادمجان روی اونا نمک بپاشین، نیم ساعت روی صافی بزارین تا تلخی اونا گرفته بشه و بعد با آب سرد بشورین. در ادامه بادمجانها رو در روغن سرخ کنین، و به قابلمه اضافه کنین و فرصت بدین تا بادمجانها بپزن.
گوشت کوبیده، نیمی از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ را داخل آش بریزین و اجازه بدین تا روی حرارت ملایم کاملا جا بیفته.
در پایان کشک رو به آش اضافه کنید، هم بزنین و از روی حرارت بردارین . آش رو در ظرف سرو بریزید و روی اونو با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردوی خرد شده تزیین کنین.