آموزش و طرز تهیه مربا توت فرنگی خونگی:
مواد مورد نیاز:
- توت فرنگی ۱ کیلوگرم
- شکر ۸۰۰ گرم
- آب لیمو یک قاشق غذا خوری
ابتدا توت فرنگی ها رو خوب بشورید و کنار بزارید تا خشک بشن، داخل یک ظرف مناسب یک ردیف از توت ها رو بچینید و یک لایه شکر روش بریزید، مجدد یک ردیف توت فرنگی و دوباره شکر این کار رو ادامه بدین تا ردیف آخر، بعد ظرف رو داخل یخچال بگذارید و حداقل ۱۲ ساعت کار به کارش نداشته باشید
وقتی توت فرنگی ها رو بیرون بیارید متوجه میشید که حسابی آب انداختند اگردیدید که آبش کم هست یک نصفه استکان آب به اونها اضافه کنید
آب رو جدا کنید و روی گاز قرار بدین تا آب کمی غلیظ بشه حواستون باشه شکر تو ظرف اول باقی نمونده باشه اگر بود یکم آب بریزید و شکرهارو داخلش حل کنید و به آب اضافه کنید
چندتا قُل که خورد یکم وانیل بریزید و بعد توت فرنگی ها رو به آب اضافه کنید چون توت فرنگی خیلی زود له میشه و نیازی نیست از اول با آب روی گاز باشن
در انتهای کار وقتی توت فرنگی با آب دو سه تا قُل خورد به اون آب لیمو اضافه کنید و هم بزنید(خیلی کم)، کف روی مربا رو حتما بگیرید و از روی گاز بردارید و بزارید در همون ظرف خنک بشه و بعد در ظرف مناسب بریزید
نکات:
برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.
اگر مربا را شیرین تر دوست دارید شکر و توت فرنگی را به یک اندازه استفاده کنید
مهمترین نکته در پخت مربا، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.
از توت فرنگی های سفت، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.
درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.
حتما کف مربا را هنگام پخت بگیرید
چه زمانی مربا توت فرنگی شکرک و کپک می زند؟
اگر بیشتر از زمان گفته شده بجوشد هم تیره می شود و هم شکرک می زند.• شکر آن بیشتر از اندازه باشد. کف روی آن را جدا نکنید.
اگر توت فرنگی ها کاملا پخته نشده باشد سبب کپک زدن مربا می شود.
اگر از قاشق استیل استفاده کنید سبب آب انداختن مربا می شود و بعد کپک می زند.
مربا باید به اندازه ی کافی قوام آمده باشد
ظرف مربا کاملا خشک و تمیز .