دستور پخت و طرز تهیه عدس پلو خونگی و خوشمزه :
مواد مورد نیاز:
- 1 ـ گوشت چرخ کرده 400 گرم
- 2 ـ برنج 450 گرم (سه پیمانه)
- 3 ـ عدس 200 گرم
- 4 ـ پیاز 1عدد
- 5 ـ کشمش پلویی 100 گرم
- 6 ـ پیاز داغ عسلی برای تزیین
- 7 ـ زعفران حل شده به مقدار لازم
- 8 ـ نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آموزش پخت و طرز تهیه عدس پلو :
ابتدا برنج را خوب شسته، خیس کردم و نمک زدم و چند ساعت گذاشتم بمونه. عدس را از قبل خیس کردم و بعد آبش رو خالی کرده و در ظرفی ریخته و با 2 لیوان آب گذاشتم بپزه تا آب اون کاملا خشک بشه ولی له نشه.
پیاز رو خرد کرده در روغن تفت دادم و بعد گوشت چرخ کرده رو اضافه و خوب تفت دادم، نمک و ادویه (در این مرحله بعضیا رب میزنن ) و زعفرون زدم و کمی آب اضافه کرده و گذاشتم گوشت پخته و آبش کشیده بشه
کشمش ها رو هم شستم و روی پارچه پهن کردم تا کاملا خشک بشه (اگه کشمش آب داشته باشه داخل روغن باد میکنه و از نظر شرعی اشکال داره) جدا تفت دادم و پیاز داغ رو هم آماده کردم وقتی که همه ی مواد آماده شد، کنار گذاشتم
بعد برنج رو آب کش کردم . ته قابلمه ی برنج، کمی روغن ریختم و ته دیگ (مثل نان یا سیب زمینی) گذاشتم بعد مقداری از برنج رو ریخته و روی اون کمی از عدس، مواد گوشتی ، کشمش ریختم . همین کار را تکرار میکنیم تا همه ی مواد داخل قابلمه ریخته بشه (مقداری از مواد رو برای تزیین نگه داشتم) بعد برنج را دم کردم حدود 30 تا 40 دقیقه عدس پلو آماده است. بعد در ظرف مورد نظر کشیدم و از مواد باقی مونده روش رو تزیین کردم روغن داغ دادم و سرو کردم
نکته:
میتونید مواد رو لای برنج نریزید برنج زعفرانی درست کنید و مواد را روی برنج تزیین کنید
با 2 روش دیگه میشه عدس پلو درست کرد
روش دوم: وقتی برنج جوش آمد و نزدیک به آبکش کردن آن بود، عدس پخته را به برنج در حال جوش اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند، برنج را آبکش کرده و داخل دیگ بریزید و با دمکنی روی حرارت کم قرار دهید تا خوب دم بکشد.
روش سوم : بصورت دمی هم میشه درست که:
به برنج در حال پخت ،عدس پخته شده و روغن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا عدس با برنج مخلوط بشه