آموزش پخت و طرز تهیه نان مغزدار شربتی خوشمزه و آسان در خانه :
مواد لازم برای خمیر :
آرد : ۳ پیمانه الک شده
شکر ۱/۴ پیمانه
مایه خمیر : ۱ قاشق غذاخوری
نمک :۱/۴ ق چایخوری
کره: هفتاد گرم
تخم مرغ :۱ عدد
شیر ولرم: یک پیمانه
مواد میانی نان: .
شکر :۱/۲ پیمانه
گردو :۱/۲ پیمانه
کره :پنجاه گرم
گلاب :۲ق غذاخوری
پودر هل یا دارچین به میزان دلخواه
.مواد شربت:.
شکر :۱ پیمانه
آب:۱/۲ پیمانه
پودر هل و زعفران دم کرده به میزان دلخواه.
دستور پخت و طرز تهیه نان مغزدار شربتی :
آرد الک شده و شکر و مایه خمیر و نمک و پودر هل رو مخلوط میکنیم. وسط مواد خشک رو گود میکنیم ، هفتاد گرم کره اب شده و خنک شده و تخم مرغ و شیر را وسط مواد خشک میریزیم و هم می زنیم . اگر سفت بود کمی اب و اگر شل بود کمی آرد می زنیم . با دستگاه خمیر زن باید هفت تا هشت دقیقه ورز بدیم اما با دست این زمان دو برابر میشه . میتونیم بجای ورز دادن صد بار خمیر رو روی سطحی بکوبیم. خمیر رو در ظرفی که گنجایش دو برابر خمیر رو داره و کمی چرب کردیم می گذاریم و روی خمیر رو می پوشونیم و در جای گرم یک ساعت استراحت میدیم تا حجم خمیر دو برابر بشه.
بعد استراحت دستمون رو چرب میکنیم و خمیر رو کمی ورز میدیم در حدی که پف خمیر بخوابه. خمیر رو چهار قسمت میکنیم و هر قسمت رو شکل یک بیضی به ضخامت نیم سانت و عرض ده سانت و طولش هر چقدر که شد باز میکنیم . یک طرف خمیر رو مواد میانی میریزیم و خمیر رو از طول لول میکنیم و از یک سر میپیچیم و مرکز قالب چرب شده میگذاریم . من کاغذ روغنی انداختم و چرب نکردم . لول خمیر رو بهتره خیلی کیپ نپیچیم تا موقع پف کردن جا داشته باشه .
نون من وسطش پف کرده بود و بر جسته تر بود چون کیپ پیچیدم و جایی برای پف کردن نداشت. بقیه خمیر رو هم همینطور لول میکنیم و می پیچیم . حالا روی خمیر یه پارچه میندازیم بیست دقیقه دیگه به خمیر استراحت میدیم . من رومال زرده و زعفرون و کنجد زدم و بعد در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت بیست و پنج دقیقه پختم. بعد از پخت لابه لای نان رو با سیخ کباب چوبی یا کارد سوراخ میکنیم و شربت سرد رو روی نان داغ می ریزیم .
مواد میانی:
برای مواد میانی هم کره و شکر و گردو و گلاب و پودر هل یا دارچین رو در خرد کن میریزیم و چند پالس میزنیم تا مخلوط بشه. برای شربت هم شکر و اب رو میجوشونیم تا غلیظ بشه بعد پودر هل و زعفرون میزنم