• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    نان مغزدار شربتی : طرز تهیه نون خوشمزه و اسون خونگی

    نان مغزدار شربتی

    آموزش پخت و طرز تهیه نان مغزدار شربتی خوشمزه و آسان در خانه :

    مواد لازم برای خمیر :
    آرد : ۳ پیمانه الک شده

    شکر ۱/۴ پیمانه

    مایه خمیر : ۱ قاشق غذاخوری

    نمک :۱/۴ ق چایخوری

    کره: هفتاد گرم

    تخم مرغ :۱ عدد

    شیر ولرم: یک پیمانه

    مواد میانی نان: .
    شکر :۱/۲ پیمانه

    گردو :۱/۲ پیمانه

    کره :پنجاه گرم

    گلاب :۲ق غذاخوری

    پودر هل یا دارچین به میزان دلخواه

    .مواد شربت:.
    شکر :۱ پیمانه

    آب:۱/۲ پیمانه

    پودر هل و زعفران دم کرده به میزان دلخواه.

    دستور پخت و طرز تهیه نان مغزدار شربتی :

    آرد الک شده و شکر و مایه خمیر و نمک و پودر هل رو مخلوط میکنیم. وسط مواد خشک رو گود میکنیم ، هفتاد گرم کره اب شده و خنک شده و تخم مرغ و شیر را وسط مواد خشک میریزیم و هم می زنیم . اگر سفت بود کمی اب و اگر شل بود کمی آرد می زنیم . با دستگاه خمیر زن باید هفت تا هشت دقیقه ورز بدیم اما با دست این زمان دو برابر میشه . میتونیم بجای ورز دادن صد بار خمیر رو روی سطحی بکوبیم. خمیر رو در ظرفی که گنجایش دو برابر خمیر رو داره و کمی چرب کردیم می گذاریم و روی خمیر رو می پوشونیم و در جای گرم یک ساعت استراحت میدیم تا حجم خمیر دو برابر بشه.


    بعد استراحت دستمون رو چرب میکنیم و خمیر رو کمی ورز میدیم در حدی که پف خمیر بخوابه. خمیر رو چهار قسمت میکنیم و هر قسمت رو شکل یک بیضی به ضخامت نیم سانت و عرض ده سانت و طولش هر چقدر ‌که شد باز میکنیم . یک طرف خمیر رو مواد میانی میریزیم و خمیر رو از طول لول میکنیم و از یک سر میپیچیم و مرکز قالب چرب شده میگذاریم . من کاغذ روغنی انداختم و چرب نکردم . لول خمیر رو بهتره خیلی کیپ نپیچیم تا موقع پف کردن جا داشته باشه .

    نون من وسطش پف کرده بود و بر جسته تر بود چون کیپ پیچیدم و جایی برای پف کردن نداشت. بقیه خمیر رو هم همینطور لول میکنیم و می پیچیم . حالا روی خمیر یه پارچه میندازیم بیست دقیقه دیگه به خمیر استراحت میدیم . من رومال زرده و زعفرون و کنجد زدم و بعد در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت بیست و پنج دقیقه پختم. بعد از پخت لابه لای نان رو با سیخ کباب چوبی یا کارد سوراخ میکنیم و شربت سرد رو روی نان داغ می ریزیم .

    مواد میانی:


    برای مواد میانی هم کره و شکر و گردو و گلاب و پودر هل یا دارچین رو در خرد کن میریزیم و چند پالس میزنیم تا مخلوط بشه. برای شربت هم شکر و اب رو میجوشونیم تا غلیظ بشه بعد پودر هل و زعفرون میزنم 

    نان مغزدار شربتی

    About The Author