آموزش پخت و طرز تهیه نان برساق خوشمزه و آسان در خانه :
مواد لازم:.
ارد حدود ۵۰۰ گرم ( ۴ تا ۵ پیمانه)
شیر ولرم یک پیمانه
ماست ۱/۲ پیمانه
روعن مایع ۱/۴ پیمانه
کره یک تا دو قاشق سوپخوری
شکر ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ یک عدد
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
زردچوبه یا زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
خمیر مایه یک قاشق چایخوری (۵ گرم)
رازیانه یا پودر هل به میزان لازم
دستور پخت و طرز تهیه نان برساق :
یک قاشق مرباخوری شکر رو با شیر ولرم مخلوط میکنیم و خمیر مایه رو روی ان میپشیم و ده دقیقه زمان میدیم تا با در بسته خمیر مایه عمل بیاد . تخم مرغ و شکر و ماست و روغن ، نمک ، پودر هل ، زعفرون دم کرده رو مخلوط میکنیم (میشه شکرش رو کمتر هم کرد ولی من کم نکردم ). بعد خمیر مایه عمل اومده رو اضافه میکنیم .
ارد رو کم کم اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه . بعد چانه میکنیم و خمیر رو در کاسه چربی که حداقل گنجایش دو برابر خمیر رو داره قرار میدیم . روی خمیر رو میپوشونیم و در جای نسبتا گرگ می ذاریم که استراحت کنه . منکه با پتو مسافرتی ظرف رو پانسمان میکنم. اجازه میدیم خمیر دو ساعت استراحت کنه. پف خمیر رو بعد این مدت با مشت می خوابونیم و کمی ورز میدیم و فرم میدیم . من خمیر رو با کاتر گرد ، کاتر زدم . بعد در روعن سرخ میکنیم و روی حوله کاغذی میگذاریم تا روعن اضافیش بره