دستور پخت و طرز تهیه ترش شامی غذای خوشمزه و آسون خونگی:
مواد مورد نیاز:
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- پیاز رنده شده: یک عدد
- پیاز خورد شده یک عدد
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده: ۲ قاشق سوپخوری
- آب: یک لیوان
- آب نارنج: نصف لیوان
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آموزش و طرز تهیه ترش شامی گیلانی :
پیاز را ریز رنده کرده و سپس با گوشت چرخ کرده و جعفری خرد شده نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید. از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و در کف دست به صورت گرد پهن کنید.
در تابه مقداری روغن بریزید و شامیها را در آن سرخ کرده و کنار بگذارید.
یک پیاز رو نگینی خورد کنید و تفت بدید و بعد گوجه فرنگی ها را نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند و بعد رب بریزید و تفت دهید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید. وقتی سس به جوش آمد، شامی ها را در آن بریزید و ۳۰ دقیقه روی شعله ملایم بگذارید تا مغزپخت شوند.
در اواخر پخت آب نارنج اضافه کنید و ده دقیقه زمان دهید تا شامی ها مزه دار و ترش شوند.
به جای آب نارنج میتوانید از آبغوره استفاده کنید، و در کنار سیب زمینی سرخ کرده و کته سرو کنید.