آموزش و طرز تهیه پیازو غذای سنتی ایران :
مواد مورد نیاز :
- 1- عدس، ۱ پیمانه
- 2- آلوچه و برگه زردآلو، ۱ پیمانه
- 3- پیاز متوسط، ۱ عدد
- 4- آرد گندم یا گردو آسیاب شده، ۲ قاشق غذاخوری
- 5- گوجه فرنگی خرد شده، ۱ پیمانه یا رب گوجه فرنگی، ۲ قاشق غذاخوری
- 7- روغن حیوانی، نمک، زردچوبه به میزان لازم
دستور پخت و طرز تهیه پیازو زنجان :
برای تهیه این غذا ابتدا آلوچه و زرد آلوها را داخل آب گرم بخیسانید. پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید. بعد آرد گندم یا گردو آسیاب شده را به آن افزوده و هم بزنید.
سپس رب گوجه یا گوجه فرنگی خرد شده، نمک و زردچوبه را اضافه کرده و در آخر عدس را به مواد اضافه کنید. به میزان کافی آب به آن افزوده و اجازه دهید تا بجوشد.
توجه کنید که مواد را روی شعله ملایم قرار دهید تا عدس کاملاً بپزد. سپس انتهای پخت، آلوچه و زرد آلوها را اضافه کنید تا همراه مواد پخته شده و مزه ترشی آلوچه ها به غذا بنشیند. آبش را هم تنظیم کرده تا کم و زیاد نشود.
وقتی که غذا پخته شد و کاملاً جا افتاد آن را داخل ظرف سرو کشیده و نوش جان کنید.
میتوان در صورت تمایل به این غذا گوشت قلقلی هم اضافه کرد.
در برخی دستور ها از لپه هم در این غذا استفاده میشود.