دستور پخت خورشت سنتی ایرانی آلو مسما :
مواد لازم:
- 1- گوشت گوساله یا گوسفند، 500 گرم
- 2- هویچ متوسط، 5 عدد
- 3- پیاز متوسط، 1 عدد
- 4- پیاز داغ نگینی برای تزیین، به میزان لازم
- 5- آلوچه خورشتی، 150 گرم
- 6- آبغوره یا آبلیمو، 4 ق غ
- 7- شکر، 2 تا 4 ق غ (بسته به ضائقه)
- 8- نمک، فلفل و زردچوبه، به میزان لازم
- 9- زعفران دم کرده، 2 ق غ
- 10- چوب دارچین، یک تکه
- 11- رب گوجه فرنگی، یک ق غ
طرز تهیه خورشت سنتی زنجانی آلو مسما :
گوشت را به تکه های درشت ( 5 در 5 سانتی) بریده (می توانید از گوشت با استخوان گوسفندی نیز استفاده کنید) و با یک عدد پیاز نگینی، زردچوبه و فلفل کمی روغن سرخ کنید. سپس مقداری آب و چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید تا گوشت بپزد.
آلوچه را در آب خیس کنید تا کمی نرم شده و گرد و خاک آن برود. هویچ ها را به شکل مستطیل یک در دو سانتی خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس همراه با آلو و نمک به گوشت اضافه کنید. در آخر آبغوره، شکر و زعفران و رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و بگذارید حدود نیم ساعت با حرارت ملایم جا بیفتد.